66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Written by on 07/04/2020

image_print

Το Μεγάλο δρώμενο του Δήμου μας και η παράδοση πλέον που έχει συνδεθεί με την Κηφισιά σαν καλωσόρισμα της Άνοιξης, με επισκέπτες από όλη την Αθήνα και την Αττική, σήμερα την  7η Απριλίου 2020 τίθεται ως θέμα στην 3η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς. 

Η συνεδρίαση σύμφωνα με το άρθρο 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» – ΦΕΚ 55/11-3-2020, γίνεται δια περιφοράς, που σημαίνει πως η λήψη των αποφάσεων όλων των θεμάτων γίνεται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο Γραφείο της Ανθοκομικής Έκθεσης. 

Τίθεται λοιπόν θέμα αναβολής της, η οποία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει 23 Απριλίου και να λήξει 10 Μαΐου 2020, φυσικά λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης την οποία όλοι αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο αφού μέχρι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβάλλονται για πρώτη φορά στα χρονικά, και έρχεται στο τραπέζι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για λήψη απόφασης  δημιουργίας της  1ης Εικονικής Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

Όλοι μας περιμένουμε την Άνοιξη και την Ανθοκομική Έκθεσή μας, που εδώ και τόσα χρόνια μας χαρίζει μια όαση χαράς, με το να παρελαύνουν μπροστά στα μάτια μας αμέτρητα χρώματα, ροζ, πράσινα, κόκκινα και μαβιά..σε όλες τις παραλλαγές τους, με τις ατελείωτες μυρουδιές να μας αναζωογονούν σε κάθε μας βήμα καθώς διασχίζουμε το Άλσος της Κηφισιάς μας, την ώρα που συνήθως ακούμε όμορφες μελωδίες στ’ αυτιά μας από το θεατράκι που στήνεται κάθε χρόνο και φιλοξενεί δεκάδες καλλιτέχνες και παραστάσεις, μουσικούς, χορευτές και ηθοποιούς, με πατροπαράδοτες εκδηλώσεις από τους πολιτιστικούς μας συλλόγους, αλλά και φιλανθρωπικές οργανώσεις, διαλέξεις και σεμινάρια όλων των ειδών, κάνοντας τον κάτοικο της Κηφισιάς αλλά και τον επισκέπτη, να θέλει να βρίσκεται καθημερινά μέσα σε αυτό το χαρούμενο κλίμα, μέσα σε αυτή τη φαντασμαγορική ομορφιά που ενώνει τη Φύση μαζί με τον Άνθρωπο, το φυσικό κάλλος μαζί με την τεχνογνωσία και που για ενθύμιο όλοι μας παίρνουμε όχι απλά κάποιο αντικείμενο, αλλά ένα ζωντανό οργανισμό που μας υπενθυμίζει τον κύκλο της ίδιας της φύσης, της γης και της ζωής – γέννηση – θάνατος – αναγέννηση – αυτή είναι η Άνοιξη! Όσο και να περιμένουμε λοιπόν πάντα η Άνοιξη έρχεται, όσο και να περιμένουμε να γίνει η παραδοσιακή μας Ανθοκομική Έκθεση, με το πλήθος εκθετών, εκθεμάτων και πολιτών, θα περιμένουμε να γίνει προσφέροντας την Αναγέννηση του τόπου μας μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων που έχουν παρθεί για την «ανάπαυση» της κοινωνίας μας, και έτσι θα βιώσουμε την Αναγέννηση της πόλης μας. 

Εμφανέστατα, καλούμαστε όλοι να φτιάξουμε smart cities, η στρατηγική νοημοσύνης απαιτεί, και αυτό είναι ήδη εμφανές από την πολύ μικρή εισαγωγή και γεύση του νέου τρόπου ζωής που θα έχουμε, να εισάγουμε στην καθημερινή μας λειτουργικότητα και σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης καθημερινότητας – στην Εκπαίδευση, στη Διαπαιδαγώγηση των Παιδιών μας, στην Εργασία μας, στις Συνεδριάσεις των Αιρετών και κάθε είδους συνεδριάσεις που αφορούν ομάδες ανθρώπων, στις Κοινωνικές Δομές Πρόνοιας, στις Δομές Σίτισης, Υγείας, Θρησκείας, Πολιτισμικών Θεσμών και Κοινωνικότητάς μας την ψηφιακή τεχνολογία. Στην Ψυχαγωγία μας αυτό χρησιμοποιείται αρκετά χρόνια, αλλά όχι με πρωταγωνιστικό, ούτε με αποκλειστικό τρόπο και βέβαια επηρεάζει τον τρόπο Επικοινωνίας μας, είναι όμως στο χέρι μας να την προστατέψουμε και να την χρησιμοποιήσουμε μόνο υπέρ μας. 

Το πώς όμως μπορεί να γίνει μια εικονική ανθοκομική έκθεση φαντάζει αδιανόητο…Θα λείπει από την έκθεση κάθε αίσθημα ικανοποίησης πέραν ίσως της οπτικής αίσθησης, που και πάλι δε μπορεί να κάνει τον κόσμο πολύχρωμο, μη μπορώντας να ικανοποιήσουμε την όσφρησή μας, την αφή μας, τη γεύση, την ακοή μας και πάνω απ’ όλα την αίσθηση της κοινωνικότητας και το αίσθημα της χαράς, αλλά και της υπερηφάνειας του απλού πολίτη που ξέρει πως όλη η Αττική έρχεται στην Κηφισιά μας! Επίσης δεν πρόκειται να επιφέρει έσοδα στο Δήμο μας όπως η  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ μας.

Εισαγωγή της τεχνολογίας στη ζωή μας σίγουρα ναι, αλλά μόνο εκεί που είναι υπέρ της ανθρωπότητας, της φύσης, και εξυπηρετεί το χωροχρόνο ώστε όλα να κυλούν αρμονικά με κέντρο τον Άνθρωπο και τις Αξίες του, την παράδοση του πολιτισμού μας, την οικογένεια της ανθρωπότητας, την πίστη, την αλληλεγγύη! Η τεχνολογία φτιάχτηκε για να ενώσει ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη, του σύμπαντος ολόκληρου, να ενδυναμώσει τον άνθρωπο μέσω της επικοινωνίας του να παράγει έργο για ολόκληρο τον πλανήτη, να βοηθήσει ο ένας τον άλλον, να βοηθήσει σε ώρες κρίσιμες μέσω της επικοινωνίας να καταπολεμηθεί μία κρίση, να βοηθήσει στην καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης, κάνοντας το χρήμα ακριβώς αυτό που είναι – ένα ανθρώπινο συνθετικό δημιούργημα που απλά δεν τελειώνει ποτέ, υπάρχει σε αφθονία γιατί δεν εξαρτάται από παρά μόνο μία ανθρώπινη εντολή να παραχθεί κι άλλο, δεν είναι σοδειά του αγρότη, που φέτος δεν έβρεξε αρκετά και άρα επηρεάζεται η ποσότητά της. 

Η τεχνολογία φτιάχτηκε για να συνεχίσει και να διατηρήσει τον πλανήτη γη, να βελτιώσει το περιβάλλον και όχι να το καταστρέψει, ούτε να το αντικαταστήσει. Ο άνθρωπος τέθηκε από το Δημιουργό του ως ο Επιστάτης και Διαχειριστής των δημιουργημάτων του, με αντάλλαγμα την απόλαυση, την ευτυχία του ανθρώπου από αυτή την τιμητική θέση, όπως εμείς με τη σειρά μας σαν πολίτες ορίζουμε τους έχοντας εξουσία για να διοικούν την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας. Μόνο ο ψυχικά διαταραγμένος καταστρέφει αυτό που ο Δημιουργός έχτισε, γιατί απλά είναι ανίκανος να αντιληφθεί την απειλή του θανάτου για τον ίδιο του τον εαυτό. Τα ψυχολογικά διαταραγμένα άτομα δεν είναι κοινωνικά λειτουργικά, γιατί δεν είναι ικανά να αποκτήσουν ολοκληρωμένη προσωπικότητα που απαιτεί αντίληψη του εαυτού σύμφωνα με τη δική τους ύπαρξη μαζί με την αντίληψη του εαυτού που εισπράττουμε από τη συνύπαρξη με τους άλλους. 

Εμείς εμπιστευόμαστε το Δήμαρχό μας και τους Δημοτικούς μας Συμβούλους καθώς και τα μέλη όλων των επιτροπών από όλες τις παρατάξεις, να λειτουργήσουν ενωμένοι σαν μια γροθιά, υπέρ των Δημοτών/Πολιτών/Κατοίκων μας, όπως πολύ σωστά κάνουν μέχρι τώρα, και να μπορέσουν να προσφέρουν την Αναγέννηση της Τοπικής μας Κοινωνίας με την Οικογένεια της Ανθρωπότητας, σε συμφωνία με τις απαιτήσεις της νέας εποχής με σκοπό όμως την επανεκκίνηση της λειτουργικότητάς μας στην καθημερινότητά μας και την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής μας και όχι την αντικατάσταση αξιών που με μαθητική ακρίβεια φέρουν τη διάλυση και τη συντριβή της ανθρώπινης συνύπαρξης και όλων των πλεονεκτημάτων που αυτά επιφέρουν. 

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν ως προς τις αποφάσεις με γνώμονα την απόλυτη εφαρμογή του αναγκαιότητας για το κοινό καλό και τη συνεργασία. 

Φλώρα Μυρσαλιώτου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Group Therapy

16:00 17:59

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Group Therapy

16:00 17:59