5 πράγματα που σε κάνουν να φαίνεσαι αντιεπαγγελματίας στα meetings

Written by on 13/01/2020

image_print

Τα meetings είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε δουλειάς, και αν γίνονται σωστά μπορούν να αποδειχτούν τρομερά εργαλεία.

Πολλές φορές δυστυχώς τα meetings μπορούν να γίνουν η πιο βαρετή στιγμή της δουλειάς σου. Όλοι έχουμε βρεθεί σε meetings που δεν έχουν καμία ουσία και όλοι οι παρευρισκόμενοι αισθάνονται ότι χάνουν τον χρόνο τους. Είναι αυτά τα meetings που δείχνουν να μην έχουν αρχή, μέση και τέλος. Κανένα ουσιαστικό συμπέρασμα δεν βγαίνει και το μόνο σίγουρο είναι ότι άδικα χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Όταν όμως τα meetings γίνονται με σωστό τρόπο, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν οι εργαζόμενοι με σκοπό την καλή και αρμονική λειτουργία της επιχείρησης. Γι αυτό εξάλλου τα meetings αποτελούν αναπόσπαστο μέρος κάθε επιχείρησης ή ενός οργανισμού ή μιας υπηρεσίας. Μην ξεχνάμε ότι η αποτελεσματική επικοινωνία είναι άκρως σημαντική για κάθε επιχείρηση.

Όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Inc.com υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις σε ένα meeting ώστε να μην φαίνεσαι αντιεπαγγελματίας.

Πάντα να είσαι στην ώρα σου

Είναι εντελώς αντιεπαγγελματικό να μην εμφανίζεσαι στην ώρα σου ή να φτάνεις πάντα στη μέση των συναντήσεων και των meeting διακόπτοντας την όλη διαδικασία. Μάθε να είσαι στην ώρα σου ή ακόμα καλύτερα να είσαι εκεί λίγο νωρίτερα. Είναι επίσης σημαντικό να φτάσεις νωρίτερα και να εξασφαλίσεις τη σωστή θέση.

Να είσαι προετοιμασμένη

Μην πηγαίνεις ποτέ χωρίς προετοιμασία, ανεξάρτητα από το πόσο χαλαρή είναι η συνάντηση. Προετοίμασε τι σκοπεύεις να πεις και πώς θα το πεις. Είναι πολύ σημαντικό να μιλήσεις. Ποτέ μην πηγαίνεις σε μια συνάντηση χωρίς να έχεις κάτι να προσφέρεις- είτε ιδέες ή απόψεις – γιατί θα φανείς εντελώς απροετοίμαστη.

Κράτα σημειώσεις

Κράτα σημειώσεις στο meeting. Αυτές μπορεί να αφορούν όσα θες να πεις στη σειρά σου ή αυτά που γενικά συζητιούνται, ώστε να φύγεις με “υλικό” προς αξιοποίηση. Μην κοιτάς το κινητό σου ή μην σερφάρεις στο ίντερνετ, ούτε να ασχολείσαι με κάτι άλλο εκτός από το να προσέχεις τι λένε οι συνάδελφοί σου. Μπορείς να απαντήσεις μετά το meeting στα μηνύματα που έχεις λάβει. Όταν μιλάνε οι άλλοι, άκου με προσοχή. Έχεις πολλά να πάρεις.

Να μιλάς στην σειρά σου

Ζήτα το λόγο και ξεκίνα να μιλάς γι’ αυτά που σκέφτεσαι, στη σειρά σου. Μη διακόπτεις όταν κάποιος άλλος μιλάει. Μίλα καθαρά και ήρεμα. Αν θυμώσεις, μην βρίσεις. Είναι ό,τι χειρότερο. Κράτησε την ψυχραιμία σου.

Να προσέχεις το ντύσιμό σου

Να είσαι πάντα κομψή και σωστά ντυμένη για το meeting. Η εικόνα σου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και αν είσαι ατημέλητη, δείχνεις αντιεπαγγελματίας. Το “dress for success” μπορεί πραγματικά να δουλέψει.

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Group Therapy

16:00 17:59

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Group Therapy

16:00 17:59