3 παιχνίδια για να παίξεις την πρωτοχρονιά

Written by on 29/12/2020

image_print

Αυτή η πρωτοχρονιά είναι λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες, ελπίζω και από αυτές που έπονται… Ωστόσο δεν παύει να είναι μία ημέρα που χαρακτηρίζεται από τις οικογενειακές συναθροίσεις. Επομένως αντί να κοιμηθείς μπορείς να απολαύσεις την συντροφιά των αγαπημένων σου παίζοντας ένα παιχνίδι.

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια, για μικρούς και μεγάλους, επιτραπέζια και μη, όμως σας έχω κάποιες προτάσεις που δεν χρειάζεται να έχεις στην κατοχή σου κάποιο επιτραπέζιο όπως φιδάκι, γκρινιάρη και άλλα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μολύβι ,χαρτί, φαντασία, καλή παρέα και καλή διάθεση!

Celebrities

Το πρώτο παιχνίδι που έχω να σας προτείνω φέρει όνομα ‘Celebrities’. Χρειάζεται τέσσερα άτομα και πάνω καθώς θα πρέπει να χωριστείτε σε δύο με τρεις ομάδες(ανάλογα τα άτομα). Ο καθένας σε 5( ή 10 ανάλογα το μέγεθος που θέλετε να έχει το παιχνίδι) χαρτάκια γράφει ένα όνομα κάποιου διάσημου προσώπου, υπαρκτού ή μη. Αφού όλοι ολοκληρώσουν αυτό το στάδιο ρίχνετε τα χαρτάκια σε κάποιο μπολ και με τη σειρά κάθε ομάδα παίζει τον γύρο της. Υπάρχουν τρεις γύροι, ο καθένας διαρκεί μέχρι να μην έχει μείνει κανένα χαρτάκι.

Στον πρώτο γύρο ένας από την ομάδα,ο οποίος εναλλάσσεται κυκλικά, παίρνει ένα χαρτάκι και προσπαθεί να φανερώσει το όνομα στην ομάδα του ,χωρίς να αναφέρει χώρες και επωνυμίες. Ο χρόνος που έχει ο παίκτης είναι μισό λεπτό και κάθε χαρτάκι/ όνομα που βρίσκει και εξασφαλίζει η ομάδα ισοδυναμεί σε έναν πόντο.

Στον δεύτερο γύρο ,αφού έχουν μπει όλα τα χαρτάκια ξανά στο μπολ, ο παίκτης έχει το δικαίωμα να πει μόνο μία λέξη για να βοηθήσει την ομάδα του να βρει το πρόσωπο το οποίο έχει επάνω του το χαρτάκι. Στο τέλος του γύρου με τον ίδιο τρόπο μετρούνται οι πόντοι.

Στον τρίτο και τελευταίο γύρο ο παίκτης έχει στη διάθεση του πάλι μισό λεπτό, αλλά αυτή τη φορά πρέπει να φανερώσει την λέξη μόνο με … παντομίμα !

Στο τέλος μετρούνται όλοι οι πόντοι και οι ομάδα με τους περισσότερους νικά.

Ένα αρκετά διασκεδαστικό παιχνίδι στο οποίο με τις λέξεις που βάζεις προσπαθείς να δυσκολέψεις τους αντιπάλους σου αλλά να βοηθήσεις τους συμπαίκτες σου να τις βρουν.(Δηλαδή βάζεις πρόσωπα που ξέρει οι ομάδα σου και που πιθανά να μην ξέρουν οι αντίπαλοι.)

Όνομα ζώο

Το κλασσικό παιχνίδι “Όνομα ζώο φυτό” το οποίο πιθανόν να ξέρουν οι λίγο πιο μεγάλοι και όχι οι μικροί. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κομμάτι χαρτί και ένα μολύβι/στυλό για τον καθένα. Επίσης μπορείς να το παίξεις και με βίντεο κλήση! Αρκεί να μην κλέβεται …

Εδώ στο χαρτί βάζεις τις κατηγορίες :

“Όνομα Ζώο Πράγμα Φυτό Επάγγελμα Χώρα Χρώμα Πόντοι”

Κάποιος ξεκινά να ‘λέει’ την άλφα βήτα από μέσα του και κάποιος άλλος του λέει στοπ. Ο πρώτος ‘φωνάζει’ το γράμμα στο οποίο σταμάτησε και ξεκινούν όλοι να γράφουν κάτι που ξεκινάει με αυτό το γράμμα για κάθε κατηγορία και φωνάζει στοπ όταν γράψει μία λέξη σε κάθε κατηγορία, πρέπει αυτόματα να σταματήσουν όλοι να γράφουν εκείνη την στιγμή. Εάν το γράμμα έχει παιχτεί ήδη η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Το Παιχνίδι τελειώνει όταν κουραστείτε ή όταν έχετε παίξει όλα τα γράμματα. Υπάρχουν λέξεις για όλα τα γράμματα ακόμα και για το ωμέγα ! Νικητής βγαίνει αυτός που μαζέψει τους περισσότερους πόντους. Όπου η μία “σωστή” λέξη πιάνει 10 πόντους, 5 πόντους αν την έχουν χρησιμοποιήσει δύο και παραπάνω άτομα και 20 αν δεν έχει γράψει κανείς άλλος λέξη σε εκείνη την κατηγορία.

Αγωνία

Σε όλα τα σπίτια υπάρχει έστω και μία τράπουλα με χαρτιά. Αλλά και να μην υπάρχει αν έχεις όρεξη κόβεις κομμάτια χαρτί και δημιουργείς την δική σου! Είναι μόνο 52 φύλλα αυτά που πρέπει να σχηματίσεις.

Ένα αρκετά γνωστό παιχνίδι, η αγωνία, στο οποίο μοιράζονται 7 φύλλα στον κάθε παίκτη. Στόχος του παιχνιδιού είναι να ξεφορτωθείς όλες τις κάρτες που έχεις στο χέρι σου. Το παιχνίδι ξεκινά με ένα φύλλο κάτω και πρώτος παίζει ο παίκτης που κάθετε δίπλα και με φορά αντίθετη του ρολογιού από αυτόν που μοίρασε τα φύλλα. Μπορεί αν ρίξει χαρτί ίδιο σε είδος με αυτό που υπάρχει κάτω (κούπα ,καρό, τριφύλλι ,μπαστούνι), είτε το ίδιο φύλλο σε άλλο είδος. Οι ειδικές κάρτες του παιχνιδιού είναι ο άσσος με τον οποίο μπορείς να αλλάξεις το είδος το οποίο πρέπει να παιχτεί στη συνέχεια, ωστόσο δεν μπορείς να ρίξεις άσσο επάνω σε άσσο. Το 7 με το οποίο ο επόμενος παίκτης καλείτε να τραβήξει δύο κάρτες, εκτός αν ρίξει και αυτός 7 όπου ο επόμενος τραβά 4 και ούτω καθεξής. Με το 8 μπορείς να παίξεις ακόμα μία κάρτα ενώ με το 9 χάνει ο επόμενος την σειρά του. Όταν δεν έχεις να ρίξεις κάποιο φύλλο τραβάς από την τράπουλα και αν πάλι δεν έχεις κάποιο συμβατό χαρτί πας πάσο και παίζει ο επόμενος. Όταν μένεις με ένα φύλλο πρέπει να ενημερώσεις τους υπόλοιπους παίκτες λέγοντας αυτό. Μπορείς να κάνεις πολλούς συνδυασμούς, ίσως να συνεργαστείς με κάποιον για να μην βγει κάποιος άλλος και να προσπαθήσεις να μείνεις εσύ πρώτος χωρίς φύλλα για να κερδίσεις!

Είναι τρία απλά παιχνίδια τα οποία μπορούν να σας διασκεδάσουν όταν βρίσκεται με παρέα. Επιτραπέζια παιχνίδια πρόσωπο με πρόσωπο για να δημιουργήσουμε δυνατότερους δεσμούς με τους αγαπημένους μας και να περάσουμε όμορφα και αξέχαστα αυτή την περίεργη παραμονή πρωτοχρονιάς!

Μπούτης Ηλίας

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59