2 συνταγές για γρήγορα κουλουράκια
Written by Αικατερίνη Συμφέρη on 25/04/2020
2 συνταγές για γρήγορα και εύκολα σπιτικά κουλουράκια που θα σας λύσουν τα χέρια.
1η Συνταγή
Υλικά |
200 γραμ. βούτυρο 100 γραμ. ζάχαρη 300 γραμ. αλεύρι 1 πρέζα αλάτι λαδόκολλα σκόνη κακάο ή δάκρυα σοκολάτας (προαιρετικά) |
Εκτέλεση |
Τοποθετούμε στον κάδο της κουζινομηχανής όλα τα υλικά. Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε σχέδια της επιλογής μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς ως να ροδίσουν. |

2η συνταγή
Υλικά |
500 γραμ. βούτυρο 500 γραμ. ζάχαρη 1.350 γραμ. αλεύρι 4 αυγά 120 γραμ. χυμό πορτοκάλι 10 γραμ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής 2 βανίλιες 1 πρέζα αλάτι ξύσμα πορτοκαλιού |
Εκτέλεση |
Κοσκινίζουμε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και στύβουμε τα πορτοκάλια. Τοποθετούμε στον κάδο της κουζινομηχανής βούτυρο και ζάχαρη. Τα χτυπάμε για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε ξύσμα, βανίλια και αλάτι. Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού τα προσθέτουμε κι αυτά. Ρίχνουμε με χαμηλωμένη πλέον την ταχύτητα της κουζινομηχανής και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε τα κουλουράκια χωρίς περίσσεια δύναμη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε, τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού και τα ψήνουμε για 25 λεπτά ως να ροδίσουν. |
Συμβουλές:
- Εάν υπάρχει κενό ανάμεσα στα κουλουράκια είναι λιγότερες οι πιθανότητες να κολλήσουν μεταξύ τους όσο θα φουσκώνουν λόγω ψησίματος.
- Μόλις ροδίσουν για πέντε λεπτά αν μείνουν στη σχάρα θα στεγνώσουν καλά και θα παραμείνουν τραγανά.
- Ιδανικός συνδυασμός είναι με γάλα ή με καφέ.