10 χαζές συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν μια πραγματικά όμορφη σχέση!

Written by on 05/10/2020

image_print

Σε μια σχέση μπορεί κάποιες συνήθειες να φαίνονται ασήμαντες για εσένα, με την πάροδο του χρόνου όμως είναι ικανές να βλάψουν τη σχέση με το/τη σύντροφο σου. Συχνά οι άνθρωποι υποτιμούν την επίδραση που μπορεί να έχει μια τέτοια συμπεριφορά απέναντι στο/στη σύντροφο του κι όταν το συνειδητοποιούν είναι …αργά. Αν αναγνωρίζεις κι εσύ κάποια από τις παρακάτω συνήθειες, φρόντισε να την αποβάλεις άμεσα για το καλό της σχέσης σου. Φαντάζομαι πως κι εσύ το καλό της θες…

Να γκρινιάζεις υπερβολικά

Πολλές είναι οι έρευνες που έχουν δείξει πως η γκρίνια είναι η νούμερο ένα αιτία που κάνει πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείπουν τη σχέση τους. Δεν είναι λογικό να παραπονιέσαι για τα πάντα και να μην είσαι ικανοποιημένος/η με τίποτα. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, συνήθως το πρόβλημα είναι δικό σου κι ο/η σύντροφος σου δεν είναι εκεί για να λύσει τα ψυχολογικά σου, αλλά για να σε βοηθήσει να τα ξεπεράσεις. Μην τα μπερδεύεις!

Nα θεωρείς το/τη σύντροφο σου δεδομένο/η

Όσο περισσότερο καιρό είστε μαζί, τόσο πιο εύκολο είναι να θεωρήσεις το/τη σύντροφο σου δεδομένο/η. Προσπάθησε να εκτιμάς κάθε στιγμή που βρίσκεστε μαζί και να μην παραβλέπεις το πόσο τυχερός είσαι που έχεις ένα τέτοιο άτομο δίπλα σου.

Να αγνοείς τα όρια του/της συντρόφου σου σχετικά με τα πειράγματα

Μπορεί ένα πείραγμα να κάνει το/τη σύντροφο σου να γελάσει με την καρδιά του, ξεπερνώντας τα όρια όμως, έστω και στο ελάχιστο, μπορεί να τον/την κάνουν να εκνευριστεί τόσο πολύ με αποτέλεσμα να βλάψεις τη σχέση σας. Δεν χρειάζεται να τον/την φέρνεις σε δύσκολη θέση μπροστά σε φίλους σας για κάτι που κατά βάθος ξέρεις ότι τον/την ενοχλεί ή να συνεχίζεις να τον/την πειράζεις, ενώ σου ζητάει να σταματήσεις.

Να ακούς τα μισά από όσα σου λέει

Μπορεί να είναι εύκολο να κουνάς το κεφάλι δείχνοντας πως κατάλαβες ή να λες πως συμφωνείς με κάτι, ενώ στην πραγματικότητα έχεις ακούσει τα μισά απ’ όσα είπε πριν λίγο ο/η σύντροφος σου. Η συγκεκριμένη συνήθεια είναι μια από εκείνες που μπορούν να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα σε μια σχέση. Αντί λοιπόν να ζεις στον κόσμο το δικό σου, φρόντισε να δουλέψεις την μεταξύ σας επικοινωνία, ώστε να μπορείς να παρακολουθείς όλα όσα ο/η σύντροφος σου θέλει να σου πει.

Να αποφεύγεις τις συζητήσεις που αφορούν τα προβλήματα της σχέσης σας

Το να αγνοείς τα προβλήματα της σχέσης σας δεν σημαίνει πως εξαφανίζονται κιόλας. Αντιθέτως, πολλά είναι τα προβλήματα που γίνονται χειρότερα όταν δεν διευθετούνται. Γι’ αυτό φρόντισε να μην τα αποφεύγεις, αλλά να δείχνεις προθυμία για την αντιμετώπιση τους με ώριμο τρόπο (πάντα).

Να δοκιμάζεις την αφοσίωση του/της συντρόφου σου

Όλοι θέλουμε να επιβεβαιωνόμαστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα πως ο/η σύντροφος μας μας θέλει ακόμα, μας σκέφτεται και μας αγαπά χρησιμοποιώντας διάφορους πλάγιους τρόπους για να τον/την δοκιμάσουμε. Είναι κάτι φυσιολογικό κι αναμενόμενο. Όταν όμως αυτό γίνεται σε μόνιμη βάση, σχεδόν καθημερινά, τότε δυστυχώς η σχέση σας δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς αυτή η τακτική αποτυγχάνει από ένα σημείο και μετά. Καλύτερα λοιπόν να συγκεντρωθείς στο πόση αφοσίωση δείχνεις εσύ στο/στη σύντροφο σου.

Να διαμαρτύρεσαι για το/τη σύντροφο σου πίσω από την πλάτη του/της

Μην στέλνεις μηνύματα ή καλείς τον/την κολλητό/ή σου για να διαμαρτυρηθείς για τη σχέση σου και το/τη σύντροφο σου, χωρίς να έχεις αναφέρει καν στον τελευταίο τα παράπονα σου. Περιμένεις να λυθούν με κάποιο μαγικό τρόπο ή να έρθει εκεί ο/η κολλητός/ή σου να σας τα λύσει; Αρχικά δεν είναι σωστό εκ μέρους σου κι έπειτα δεν θες και πολύ να αρχίσουν να σου ξεφεύγουν δεξιά κι αριστερά αρνητικά σχόλια γι’ αυτόν/ή, τα οποία αργά ή γρήγορα θα φτάσουν στ’ αυτιά του/της. Οι κακές οι γλώσσες δεν χάνουν ευκαιρία! Εάν λοιπόν είσαι θυμωμένος με το/τη σύντροφο σου ή δεν σου αρέσει η συμπεριφορά του/της, τότε φρόντισε να μιλήσεις άμεσα μαζί του/της.

Να μην υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στη σχέση και στην οικογένεια/παρέα σου

Το να περνάς χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σου είναι ένα σημαντικό μέρος μιας ισορροπημένης προσωπικότητας. Ωστόσο, το να περνάς υπερβολικά πολύ χρόνο μαζί τους, δηλαδή σε σημείο να μην ξεκολλάς, σε οδηγεί στην αδιαφορία και στην παραμέληση της σχέσης σου. Προσπάθησε να βρεις την κατάλληλη ισορροπία με το χρόνο που αφιερώνεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα, κρατώντας παράλληλα τη σχέση σου το ίδιο συναρπαστική.

Να λες μικρά αθώα ψέματα

Μια από τις χειρότερες συνήθειες σε μια σχέση είναι να λες ψέματα. Μπορεί να τα θεωρείς μικρά κι αθώα, όμως κι αυτά τα ψεματάκια, που δεν τα υπολογίζεις και πολύ, είναι ικανά να βλάψουν τη σχέση σου. Δεν ξέρεις ποια θα είναι η αντίδραση του/της συντρόφου σου εάν τυχόν το μάθει και μάλλον για να του/της αποκρύπτεις την αλήθεια, κι εσύ ο ίδιος ξέρεις πως δεν θα είναι κι η καλύτερη…

Να κάνεις σκηνή στο/στη σύντροφο σου σε δημόσιο χώρο

Βρίσκεστε μαζί σε κάποιο πάρτι και ξαφνικά θυμάσαι κάτι που σε ενοχλεί, με αποτέλεσμα να κάθεσαι μακριά από το/τη σύντροφο σου κρατώντας μούτρα για όλο το βράδυ. Δειπνείτε μαζί σ’ ένα καλό εστιατόριο και ξαφνικά αρχίζεις να μιλάς τόσο δυνατά από τα νεύρα σου, ώστε τα άτομα στα διπλανά τραπέζια ν’ ακούνε πεντακάθαρα τη συζήτηση σας. Το χειρότερο; Να ουρλιάζεις και να ωρύεσαι στη μέση του δρόμου φέρνοντας σε δύσκολη θέση το/τη σύντροφο σου. Όποιο κι αν είναι το ζήτημα που σ’ ενοχλεί, προσπάθησε να είσαι διακριτικός/ή, να κρατάς το επίπεδο σου και να αποφεύγεις τις σκηνές. Τα προσωπικά σας πρέπει να μένουν μεταξύ σας!

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Music for All

16:00 17:59

 Current show

Music for All

16:00 17:59