Ό,τι χάνεις, μένει μαζί σου για πάντα : μια ιστορία αιώνιας αγάπης

Written by on 28/03/2021

image_print

Στο Λονδίνο, υπάρχει μια γυναίκα που κάθε μέρα καθόταν σε ένα παγκάκι για να ακούσει την ανακοίνωση που κατέγραψε ο σύζυγός της το 1950, για το μετρό. Από όταν ο Oswald Laurence πέθανε, η σύζυγός του Margaret κάθεται και περιμένει να ακούσει τη φωνή του να λέει “Mind the gap“.
Μια μέρα, μετά από περισσότερο από μισό αιώνα, η φωνή του αντικαταστάθηκε από μια ψυχρή ηλεκτρονική ηχογράφηση.

Η Margaret ζήτησε από το Υπουργείο Μεταφορών να της δώσει ένα αντίγραφο της φωνητικής ηχογράφησης του συζύγου της για να συνεχίσει να ακούει τη φωνή του στο σπίτι.
Όταν έμαθαν για την ιστορία της, η διεύθυνση αποφάσισε να επαναφέρει την ειδοποίηση μόνο στη στάση του μετρό κοντά στο σπίτι της, όπου ακόμα και σήμερα οι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν τη φωνή του Oswald Laurence και να πιστεύουν ότι η αιώνια αγάπη υπάρχει πραγματικά.

Πηγή


Διαβάζοντας την ιστορία αυτή στο Instagram και πραγματικά με έκανε να αναλογιστώ πόση δύναμη έχει το μαζί και πόσο διαρκεί το για πάντα. Οι εποχές αλλάζουν , μαζί τους και οι άνθρωποι , η αληθινή αγάπη όμως μένει αναλλοίωτη γιατί δεν ακολουθεί συνταγή , δεν είναι σύνθετη όπως θέλουμε να πιστεύουμε , ούτε κυνηγά την τελειότητα για να εμφυσήσει μέσα της τις αδυναμίες που φέρουμε ως άνθρωποι . Η αλήθεια μέσα από την σκοπιά των συναισθημάτων που μοιράζονται δύο άνθρωποι που αγαπιούνται αμοιβαία , τα θεμέλια με άλλα λόγια του δεσμού τους είναι η ειλικρίνεια , ο σεβασμός και η αποδοχή. Τα χρόνια περνάνε , και οι σχέσεις ναυαγούν , πορεύονται και καθώς χάνουν τον ενθουσιασμό , συμβιβάζονται , γίνονται συνήθεια και τα συναισθήματα αυτονόητα , κι έρχεται μια άγονη πλήξη.

Η παραπάνω ιστορία λοιπόν δείχνει το μεγαλείο ψυχής και την υπέρτατη έννοια της συντροφικότητας , την αιώνια διάσταση της αγάπης που η φλόγα της δε σβήνει. Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο λένε, τον παράδεισο που κρύβουμε μέσα μας. Ό,τι χάνεις, μένει μαζί σου για πάντα και είναι σημαντικό όσο κρατήσει να το ζήσεις , να διεκδικείς τον άνθρωπό σου ακόμη κι αν το έχεις ήδη κερδίσει, να αφιερώνεις χρόνο , να φανερώνεις τα συναισθήματα σου και να είσαι ο εαυτός σου. “Η αγάπη ζεί στα μικροπράγματα” έτσι ανθίζει το για πάντα μαζί στις καρδιές και η αξιοζήλευτη εικόνα των ζευγαριών που γερνούν μαζί άπιαστο όνειρο φαντάζει , μα δεν κρύβει μυστικά .

Νένα Ευθυμιάδου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59