Όταν συνειδητοποιήσεις ότι τελικά τα χόμπι είναι εκείνα τα τυχαία πράγματα που ξεκουράζουν την ψυχή σου.

Written by on 10/06/2021

image_print

Δεν ξέρω άμα έχουμε όλοι κάποιο χόμπι ή έστω μια ενασχόληση από επιλογή, κάτι σαν μια δεύτερη δηλαδή, που είναι ταυτόχρονα σαν έναν παιχνίδι ανάλυσης σκέψεων- προβλημάτων, που τελικά ξεκουράζει το σώμα από την πίεση της ημέρας. Προφανώς όταν διαλέγουμε ένα χόμπι, παρόλο που καταναλώνουμε ενέργεια, επειδή μας δίνει ευχαρίστηση δεν το θεωρούμε βάρος. Και έτσι έχουμε προσθέσει κάτι στην ζωή μάς χωρίς να το έχουμε καταλάβει.  

Με την πάροδο του χρόνου βλέπεις και νιώθεις ότι ακόμα και ένα χόμπι αποδίδει καρπούς, και όχι μόνο ψυχικά και εγκεφαλικά,  αλλά και υλικά. Βέβαια καμιά φορά δεν αναγνωρίζουμε ούτε εμείς οι ίδιοι τους κόπους μας.

 Λειτουργούμε τόσο μηχανικά που μπορεί να προσπεράσουμε μια επιτυχία μας, χωρίς να το έχουμε μοιραστεί με την ψυχή μας για τον κόπο της. Όλοι θέλουμε να έχουμε όσες περισσότερες όμορφες και θετικές σκέψεις, αλλά αυτό προϋποθέτει «πάντα>> , να είμαστε σε θέση να μπορούμε να προσφέρουμε και εμείς λίγη βοήθεια στην διαδικασία.   

Στην ανεμελιά μιας πράξεις, αν δώσουμε πραγματική σημασία, θα διαπιστώσουμε πόσα πολλά κάνει το μυαλό για εμάς και τα μάτια μας κοιτάνε αλλού. Για αυτό καμιά φορά η υπενθύμιση- κομπλιμέντο, έχει βαθύτερο νόημα αν εκτιμάμε πρώτα εμείς τούς εαυτούς μας και τα αποτελέσματα των πράξεων μας.

Φυσικά το τυχαίο δεν είναι κάτι που μεταφράζεται με όλη την έννοια του τυχαίου, περισσότερο μεταφορικά μιας και πέραν της αρέσκειας όταν διαλέγουμε κάτι δεν γνωρίζουμε το τελικό αποτέλεσμα, μόνο τις δικές μας υποθέσεις. Σίγουρα αφού κάτι το διαλέξαμε μας αρέσει και μας εκφράζει, απλά το αποτέλεσμα δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε απόλυτα γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο. Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας προφανώς γιατί μας ευχαριστεί, αλλά οι μελλοντικές απολαβές παραμένουν ένα μυστήριο.

Το να έχουμε την πολυτέλεια να βάζουμε τις σκέψεις μας σε μια σειρά κατά την διάρκεια εκτέλεσης ενός έργου- μιας εργασίας, θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν μια θεϊκή παρέμβαση.

 Η διαχείριση του χρόνου πλέον, μιας και έχει γίνει εφιάλτης στην κουζίνα, το να βρίσκουμε τρόπους οργάνωσης του, είναι εκείνο που θα σώσει την ημέρα. Σκεφτόμαστε περισσότερο από όσο μπορούμε να ανταπεξέλθουμε ψυχικά με αποτέλεσμα να χάνουμε τις μικρές αλλά σημαντικές απολαβές της κάθε μέρας.   

Μέσα στα πράγματα που επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι βρίσκεται η επιτυχία. Μέσα σε εκείνα τα πράγματα είμαστε εμείς.

Ιωάννα Γκαβριλίου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

 Current show