Ήταν 5 Απριλίου του 2019. Πέρασε ακριβώς ένας χρόνος από τότε που έδωσαν αυτή την τόσο συγκλονιστική συναυλία οι Madrugada στη Θεσσαλονίκη. Η είδηση το ότι επανασυνδέονται, αν μη τι άλλο, αποτέλεσε χαρμόσυνο νέο για τους φίλους των Madrugada, ακόμη περισσότερο για τους φίλους του Sivert Hoyem μιας και ο γοητευτικός φαλακρός Νορβηγός επισκέφτηκε ουκ ολίγες φορές την χώρα μας, αλλά και φυσικά για τους “συναυλιολόγους” που γουστάρουν και δίνουν τα λεφτά τους σε συναυλίες. Η επανασύνδεση των Madrugada πραγματοποιήθηκε για τις ανάγκες τις περιοδείας τους Industrial Silence Tour, μιας και ο συγκεκριμένος δίσκος τους συμπλήρωσε 20 χρόνια κυκλοφορίας. Αυτό που δεν μπόρεσε κανένας να προβλέψει, ήταν το πόσος κόσμος θα παρακολουθήσει τους Madrugada. Αρχικά οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ως χώρο το Principal Club Theater, που χωράει περίπου 2000-3000 κόσμο. Πέρασε ένας μήνας και κάτι μέρες από την ημερομηνία προπώλησης, και ανακοινώνεται το πρώτο sold out. Η ζήτηση όμως του κόσμου ήταν τεράστια, κάτι που οδήγησε στη συνέχεια τους διοργανωτές σε αναζήτηση νέου χώρου, και τον βρήκαν μέσα στη ΔΕΘ, πιο συγκεκριμένα μέσα στο Περίπτερο 2 όπου χωρούσε περίπου 6000 κόσμο. Πέρασε δεν πέρασε ένας μήνας, ανακοινώνεται κι εκεί sold out, και τότε οι διοργανωτές ανακοίνωσαν νέο χώρο, ο οποίος δεν ήταν άλλος από το Κλειστό Γήπεδο της Πυλαίας.

Στα της συναυλίας

Καταρχάς να σημειωθεί ότι η προσέλευση του κόσμου πραγματοποιήθηκε πολύ ομαλά, και χωρίς προβλήματα. Από την αρχή φάνηκε το πόσο καλά την είχαν οργανώσει την συναυλία, και πόσο καλά είχαν στήσει όλη τη παραγωγή. Ο Luke Elliot που άνοιξε τη συναυλιακή βραδιά, φρόντισε με τον δικό του τρόπο να προθερμάνει το κοινό που μαζεύτηκε, και φυσικά γνώρισε την αποθέωση έστω και για λίγα λεπτά που εμφανίστηκε στη σκηνή. Το ρολόι έδειχνε περίπου 21:45, και σιγά σιγά εμφανίστηκαν στη σκηνή ο Sivert Hoyem, ο Frode Jacobsen & ο Jon Lauvland Pettersen, και φυσικά κάποια συνοδευτικά μέλη για τις ανάγκες της συναυλίας. Έγινε γεγονός πλέον το ότι οι Madrugada επανεμφανίστηκαν στην ελληνική συναυλιακή σκηνή 11 μετά από την τελευταία τους επίσκεψη (26.05.2008 στο παλιό Principal Club Theater). Άνοιξαν την συναυλία τους με το Vocal, ενώ στη συνέχεια ερμήνευσαν κι όλα τα υπόλοιπα τραγούδια του Industrial Silence όπως: This Old House, Higher, Strange Colour Blue, & Electric. Στο encore (όταν φεύγει η μπάντα από τη σκηνή και μετά ξαναβγαίνει), οι Madrugada είχαν ερμηνεύσει μερικές από τις μεγάλες τους επιτυχίες όπως: What’s On Your Mind, Honey Bee, Majesty, & Kids Are On High Street, όπου εκεί πραγματικά ξεσήκωσαν τους 10000 και πλέον παρευρισκόμενους της συναυλίας. Μάλιστα κάπου στη μέση της συναυλίας ο Sivert Hoyem δήλωσε ότι περίμενε να δώσουν συναυλία σ’ ένα γεμάτο κλειστό club, κι όχι σ’ ένα γεμάτο κλειστό στάδιο, κι αυτό χαροποίησε φυσικά όλη τη μπάντα. Οι 2 ώρες που διήρκησε η συναυλία, το πολύ πλούσιο playlist που είχαν (κι ας έλειπαν κάποια τραγούδια όπως το Blood Shot Adult Commitment), η άριστη οργάνωση της συναυλίας και στο θέμα με την προσέλευση του κόσμου αλλά και στα ακουστικά, και η μαγεία που εξέπεμψαν οι Madrugada επί σκηνής, αν μη τι άλλο κατέστησαν τη συναυλία ίσως την κορυφαία που διοργανώθηκε στην Ελλάδα το 2019, και σίγουρα μια από τις καλύτερες συναυλίες που διοργανώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Ο κόσμος φυσικά έφυγε από τη συναυλία πολύ χορτασμένος, και με πολλές μαγικές εικόνες στο μυαλό του. Σίγουρα μια συναυλιακή βραδιά που θα θυμάται για πολλά χρόνια η Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμη:  Πέθανε ο Φλόριαν Σνάιντερ, ιδρυτικό μέλος των Kraftwerk

Ευχή όλων να ξαναζήσουμε αυτές τις όμορφες συναυλιακές στιγμές όσο το δυνατόν πιο σύντομα, αφού τελειώσει η ιστορία με τον κορωνοϊό και ξεπεραστούν όλες οι υπόλοιπες κρίσεις.

Η setlist της συναυλίας

Το photostory της συναυλίας των Madrugada

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης