Όταν θα πας στο γυμνάσιο

Written by on 02/09/2021

image_print

Το πέρασμα του χρόνου το καταλαβαίνω καλύτερα όταν σε βλέπω να μεγαλώνεις, μικρή μου αδελφή…

Σαν χθες θυμάμαι την μέρα που μάθαμε πως θα προστεθεί ένα ακόμη μέλος στην οικογένεια μας, σαν χθες θυμάμαι τότε που σε έπαιρνα στην αγκαλιά μου μέχρι να κοιμηθείς, τότε που δεν έφτανες τα ράφια της κουζίνας με τα γλυκά, ή τότε που σου διάβαζα παραμύθια γιατί δεν ήξερες ανάγνωση.

Τώρα όμως μεγάλωσες τόσο που δυσκολεύομαι να σε σηκώσω στην αγκαλιά μου, τώρα ψήλωσες πολύ και φτάνεις τα ψηλά ράφια, τώρα ξέρεις να διαβάζεις και εγώ ξέρω πως μπορώ να σε ακούω με τις ώρες να αφηγείσαι τις εκθέσεις που έγραψες στο σχολείο. Και τώρα οι εκθέσεις σου θα είναι πιο μεγάλες, τέτοιες γράφουν τα παιδιά που πάνε στο γυμνάσιο.

Φίλοι και συγγενείς λένε πως μοιάζουμε πολύ, γι’ αυτό άκου κάποια πράγματα που εύχομαι να είχα εμπεδώσει, όταν άφησα τα ανέμελα χρόνια του δημοτικού.

Όταν πας στο γυμνάσιο είμαι σίγουρη πως θα κάνεις πολλούς φίλους. Έχεις την δυνατότητα να γεμίζεις τα πιο άδεια δωμάτια με όμορφη αύρα , πράγμα που πηγάζει από την καλοσύνη σου. Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς πόσο γλυκός άνθρωπος είσαι. Έτσι γλυκιά είναι  και η φωνή σου. Μην αφήσεις ποτέ την φωνή σου να σβήσει. Να μιλάς. Όταν δεις κάτι που δεν θα σου αρέσει να το πεις, να λες την γνώμη σου. Μη διστάσεις να μοιραστείς τις υπέροχες ιδέες σου με τους συμμαθητές σου μέσα στην τάξη. Μη ντραπείς να ρωτήσεις για τυχόν απορίες κατά την διάρκεια του μαθήματος. Έχω δει πως λάμπουν τα μάτια σου μόλις ανακαλύπτεις νέα πράγματα…Κράτα αυτή τη λάμψη. Τη λάμψη που μεταδίδεις ακόμη και στους πιο μελαγχολικούς ανθρώπους.

Επίσης αν δεις κάποιο παιδί να κάθεται μόνο του στο προαύλιο χωρίς φίλους, πήγαινε κοντά του. Μιλά του, πες του να παίξετε με την παρέα σου. Μπορεί να ντρέπεται πολύ να μιλήσει με άλλους, αλλά να έχει πραγματικά ανάγκη για φίλους. Και που ξες; Ίσως η φιλία αυτή να κρατήσει πολλά χρόνια.

Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ πως όλα τα παιδιά του γυμνασίου θα έχουν όρεξη για να παίξουν. Θα δεις πως υπάρχουν παιδιά που μπορεί να πειράζουν τους άλλους ή να τους κοροϊδεύουν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο σε εσένα να μην το πάρεις στα σοβαρά, συνέχιζε να παίζεις με τους φίλους σου. Αν αναγνωρίζεις το ποσό καλό παιδί είσαι τίποτα από όσα θα ακούσεις δεν θα σε επηρεάσει. Εκτός αν μιλάμε για κάτι πιο σοβαρό. Τότε να απευθυνθείς σε κάποιον μεγάλο, δεν είναι κακό. Συνήθως τα παιδιά που πειράζουν τους άλλους έχουν τα δικά τους προβλήματα και ξεσπάνε σε λάθος άτομα…Μην τους παρεξηγείς. Να κάνεις πάντα αυτά που σε γεμίζουν, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς να σε νοιάζει τι θα πουν. Έτσι θα δημιουργήσεις όμορφες σχολικές αναμνήσεις και θα ξέρεις πως δεν πρέπει να ανησυχείς για πράγματα τόσο μηδαμινά.

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

M for Mike

21:00 22:59Current show

M for Mike

21:00 22:59