Όταν διαλέγεις κάτι να κάνεις, να το κάνεις καλύτερα και από την ίδια την πραγματικότητα

Written by on 04/04/2021

image_print

Σίγουρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια αλλαγή πέραν και της δικής μας φαντασίας. Προσπαθούμε να έχουμε το μυαλό μας σε μια τάξη, ή έστω τις καθημερινές μας σκέψεις. Η καθημερινή μάχη με τα θηρία, είτε τα εσωτερικά είτε τα εξωτερικά, καμιά φορά έστω και για ένα λεπτό παίρνουν τον έλεγχο και μας δίνουν την ψευδαίσθηση ότι μπορεί και να χαθήκαμε. Δεν είναι κακό καμιά φορά να δώσουμε στον εαυτό μας ένα λεπτό και μετά να συνεχίσουμε.

Λόγο των πολλών κοινωνικών αλλαγών, για να μην βρεθούμε στην άκρη του ποταμού πρέπει διαρκώς να είμαστε σε ετοιμότητα. Τόσες πολλές οι επιλογές και έλα που δύσκολα βρίσκεις κάτι να σου ταιριάζει. Το να παραιτηθείς σίγουρα δεν είναι μια από τις επιλογές, οπότε συνεχίζεις. Ένα πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η αφθονία, είναι η μετριότητα και όχι τόσο πλέον η ποιότητα.

Η ποιότητα έχει χάσει την μαγεία της, και λόγο της μικρής ζήτησης έχει ακριβύνει ακόμα περισσότερο που είναι πλέον για λίγους, μόνο για εκείνους που ξέρουν τι θέλουν. Σε μια τόσο υπερβολικά καταναλωτική κοινωνία από την άλλη θα ήταν λίγο δύσκολο να διατηρηθεί η ποιότητα. Έτσι για να έχουν όλοι από λίγο, για να υπάρχει μια σχεδόν ικανοποίηση από όλους, όσοι παλεύουν για την επιβίωση τους, το μέτριο ήταν η ιδανική λύση.

 Η μετριότητα όμως είναι εκείνο όμως που μας έχει κάνει τόσο αχόρταγους. Πάντα έρχεται η στιγμή που θέλουμε παραπάνω. Αν όμως είχαμε διαλέξει εξαρχής την ποιότητα δεν θα είχαμε τέτοιες υπαρξιακές κρίσεις. Μόνο όσοι κατάλαβαν από νωρίς και πάλεψαν πάνω σε αυτό, κατάφεραν να κάνουν εργασία το χόμπι, με αποτέλεσμα πάντα να είναι ικανοποιημένοι, και το κυριότερο να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Το μυστικό στην ποιότητα της ζωής βρίσκεται στην αποτελεσματικότητα πάνω στο οποιοδήποτε πράγμα και αν διαλέξουμε να ασχοληθούμε. Πρέπει να είμαστε σε θέση να καταφέρνουμε να υλοποιούμε όνειρα και σκέψεις, ακόμα πιο πολύ και από την ίδια την αλήθεια. Πρέπει το αποτέλεσμα των πράξεων μας να εκπλήσσει ακόμα και την ίδια την πραγματικότητα. Με ότι πιανόμαστε να φέρνουμε εις πέρας, και όχι απλά να έχουμε την νοητική και σωματική δύναμη να το καταφέρουμε, αλλά να ξεπεράσουμε ακόμα και τα ίδια μας τα όρια. Αν ότι και αν διαλέξουμε στην ζωή μας, από επάγγελμα έως την προσωπική μας ζωή δώσουμε την απόλυτη προσοχή, είναι αδύνατον το αποτέλεσμα να είναι κάτι λιγότερο από ότι του αξίζει.

Η απόλυτη κατανόηση και αποδοχή των επιλογών μας χωρίς να ρίχνουμε ευθύνες δεξιά και αριστερά, θα ήταν μια καλή αρχή μιας ικανοποιητικής ζωής, με κύριο βασιλιά του θρόνου, εμάς τους ίδιους που δεν θα δεχόμασταν τίποτα λιγότερο από την ποιότητα.

Σίγουρα λόγο της πολυάσχολης καθημερινότητα πολλοί θα λέγανε, πώς να γίνουμε άριστοι σε ότι κάνουμε, όταν πρέπει να μοιραζόμαστε σε χίλια κομμάτια για να τα προλαβαίνουμε όλα;

Το κλασικό ρητό << λίγα και καλά>> .

Ιωάννα Γκαβριλίου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Good Life

08:00 10:00

 Current show

Good Life

08:00 10:00