Χρόνος

Written by on 03/03/2021

image_print

Πόσες φορές γυρίσαμε πίσω στον χρόνο με το μυαλό μας , σταθήκαμε και είπαμε …” Αχ! Και αν είχα κάνει το αντίθετο;” . Πόσες φορές γυρίσαμε ¨πίσω” για να πάρουμε απαντήσεις για το σήμερα ; Πολλές!

Μία ταινία , που ποτέ δεν φεύγει από το μυαλό μου , όταν οι σκέψεις μου στέκονται στο θέμα “χρόνος” είναι η ” Cloud Atlas” 2012. Μια ταινία που θέλει να μας δείξει πως μέσα στο χρόνο οι πράξεις μας , και οι χαρακτήρες μας , συνδέονται σαν ένα ολοκληρωμένο σώμα και επιδρούν στο παρελθόν , παρόν και μέλλον. Απίστευτο!

Κάθε φορά , μένω έκπληκτη , το πόσο σωστά είναι όλα αυτά στην ταινία. Πόσο σωστά μεταφέρεται η αλήθεια της ζωής μας μέσα από μία ταινία μυθοπλασίας αλλά βασιζόμενη σε μία πραγματικότητα …τον χρόνο! Εκστασιάζομαι, θα πω!

Μία ακολουθία πράξεων των προγόνων μας , ήταν η αιτία να ζήσουν οι παππούδες μας μεγάλους πολέμους , τραγικές πανδημίες , οικονομικές καταστροφές . Μία ακολουθία , που ξεχωριστά στον κάθε άνθρωπο ,έδωσε ώθηση να ακολουθήσει άλλες καινούργιες πράξεις δικιές του , που με την σειρά τους επηρέασαν τις ζωές των δικών μας γονιών .

Μία σκέψη του ζαχαροπλάστη της Αικατερίνης των Μεδίκων , να γεμίσει δύο ψωμάκια με κρέμα , την έκαναν να ενθουσιαστεί σε τέτοιο βαθμό που μετέπειτα στο πέρασμα του χρόνου πολλοί ζαχαροπλάστες δοκιμάσαν να εξελίξουν την συνταγή , με εκείνον τον έναν , που στον χρόνο τότε κανένας δεν συγκράτησε , σκέφτηκε να περιχύσει τα ψωμάκια με σοκολάτα , ώστε να καταλήξει σήμερα να λέγεται Προφιτερόλ!

Δεν θέλεις Γαλλία ; Δε θα σε πάω μακριά . Ελλάδα! Πόσες από της γιαγιάδες των γιαγιάδων μας , έφτιαξαν ένα φαγητό με αυτά που είχαν , που το πήραν μετά η γιαγιάδες μας το εξέλιξαν και φτάνουμε στο σήμερα που η ελληνική μεσογειακή διατροφή σπουδάζετε στα μεγαλύτερα σχολεία μαγειρικής.

Αυτό που θέλω να σου πώ , αν δεν έχεις βαρεθεί ακόμα , και διαβάζεις το κείμενο μου … είναι …χρόνος + πράξεις = επιπτώσεις.

Ο χρόνος είναι κάτι άπιαστο , όμως αποδεικνύει το παρελθόν μας , το παρόν μας και το μέλλον μας. Οι πράξεις μας μέσα στο χρόνο είναι τα δεδομένα που θα μας φέρουν μπροστά μας , το αποτέλεσμα όπου με αυτό θα έρθουν και οι επιπτώσεις που θα πρέπει να δεχτούμε και αναλάβουμε σαν όντα μέσα σε αυτό που μας δόθηκε. Την ζωή!

Δεν σου το κάνω συγκεκριμένο , όχι . Είτε καλές είτε άσχημες πράξεις , ο χρόνος είναι πάντα εκεί για να σου φέρει την απάντηση αν είναι καλές ή άσχημες . Το θέμα είναι , εσύ είσαι έτοιμος γι’ αυτό που έρχεται;

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

M for Mike

21:00 22:59

 Current show

M for Mike

21:00 22:59