Χαλκιδική: Η φυσική «πισίνα» με αμμώδη παραλία και κρυστάλλινα νερά (VIDEO)

Written by on 10/07/2020

image_print

Μία όαση δροσιάς στην πανέμορφη αμμώδη παραλία στο πρώτο πόδι

Μία μαγευτική πτήση πάνω από τη φυσική «πισίνα» της Χαλκιδικής μας χαρίζει ο ερασιτέχνης κινηματογραφιστής George Sal, ταξιδεύοντας όσους έμειναν στη Θεσσαλονίκη στην παραλία του Γλαρόκαβου.

Όπως αναφέρει ο George Sal στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο «Η φύση προίκισε την Χαλκιδική με αυτήν την πανέμορφη λιμνοθάλασσα(φυσική πισίνα) με καταγάλανα καθαρά νερά, αλλα και την  όμορφη αμμώδης παραλία κ πυκνοφυτο δάσος πεύκου μέχρι την άκρη του κύματος.

Η μόνη παραφωνία ειναι τα σκουπίδια κ μάλιστα ογκώδη (στρώματα καναπέδες κλπ) σε αρκετά σημεία της ευρύτερης περιοχής. Ελπίζω οι υπεύθυνοι να καταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης κ να δράσουν άμεσα, διότι εκτός του οτι ντροπιάζουν κ υποβαθμίζουν τον τόπο τους, εκτίθενται κιόλας.  

Η παραλία Γλαρόκαβος απλώνεται στην ανατολική ακτή της Κασσάνδρα, κοντά στο χωριό Πευκοχώρι. Είναι αμμώδης, αναμιγνύεται με μικροσκοπικά βότσαλα, με διαφανές καταγάλανο νερό και σχετικά ρηχό θαλάσσιο πυθμένα.

Υπάρχουν μερικά beach bars με ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά ακόμα υπάρχει άφθονος κενός χώρος μεταξύ τους. Τα τελευταία χρόνια ο τόπος έχει γίνει δημοφιλής στο Crazyland Water Park – μια μεγάλη παιδική χαρά με φουσκωτά στη θάλασσα, κατάλληλη για ενήλικες και παιδιά άνω των 6 ετών. Το υδάτινο πάρκο βρίσκεται στο άκρο της παραλίας, γνωστό ως Φάρος.

Πίσω από την παραλία υπάρχουν μεγάλα δέντρα κάτω από τα οποία μπορείτε να σταθμεύσετε το όχημά σας. Ο Γλαρόκαβος τελειώνει με λιμνοθάλασσα που χρησιμοποιείται ως λιμάνι για αλιευτικά σκάφη. Το Πευκοχώρι απέχει 3χλμ».

Δείτε το βίντεο.

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

 Current show