Φύγαμε για Χαϊδελβέργη!

Written by on 12/05/2022

image_print

Η Χαϊδελβέργη (Heidelberg στα γερμανικά) είναι μια γραφική πόλη της Γερμανίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ (Neckar στα γερμανικά) και διοικητικά ανήκει στο κρατίδιο της Βάδης-Βυτεμβέργης (Baden-Württemberg στα γερμανικά).

Αποτελεί έναν από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς κυρίως χάρη στα γραφικά ερείπια του παλατιού, την παλιά πόλη (Altstadt στα γερμανικά) και το ποτάμι.

Ιδιαίτερα γνωστό είναι όμως και το πανεπιστήμιο, το οποίο ιδρύθηκε το 1386 μ.Χ. και είναι το παλαιότερο της Γερμανίας και το τρίτο παλαιότερο της Ευρώπης, το οποίο την καθιστά μια ολοζώντανη πανεπιστημιούπολη με πλήθος φοιτητών.

Ας μην ξεχνάμε, όμως, πως στο παρελθόν η Χαϊδελβέργη αποτέλεσε κέντρο του γερμανικού ρομαντισμού.

Τα must αξιοθέατα είναι:

1. Το παλάτι της Χαϊδελβέργης: Ένα πανέμορφο κάστρο, που πέρα από την καταπληκτική θέα, μπορείτε να απολαύσετε τους κήπους και τα ερείπια της κατεστραμμένης πλευράς του! Στο εσωτερικό του κάστρου, στο παλιό κελάρι, υπάρχει εστιατόριο όπου μπορείτε να δείτε άλλο ένα «ιδιαίτερο» αξιοθέατο, το μεγαλύτερο βαρέλι του κόσμου.

2. Το μονοπάτι των φιλοσόφων: Μπορείς να πας οποιαδήποτε ώρα της μέρας χωρίς εισιτήριο, το μονοπάτι των φιλοσόφων είναι από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Χαϊδελβέργης. Μια πανέμορφη διαδρομή μέσα από πάρκα και δάσος, που έκαναν οι φιλόσοφοι που επισκέπτονταν την πόλη κατά την ρομαντική περίοδο, μιας και προσφέρει την ομορφότερη θέα της πόλης.

3. Η φυλακή των φοιτητών: Στην Universitatsplatz, στο κέντρο της Χαϊδελβέργης, υπάρχει το παλιό πανεπιστήμιο, ένα επιβλητικό κτίριο του 18ου αιώνα που στην πίσω πλευρά του στεγάζει την Φυλακή των Φοιτητών. Πρόκειται για ένα κτίριο όπου φυλακίζονταν φοιτητές οι οποίοι διατάρασσαν την ησυχία της πόλης ή τιμωρούνταν για κραιπάλες, με ποινές από τρεις ημέρες ως κι έναν μήνα. Σήμερα, στους τοίχους της Φυλακής μπορείτε να δείτε τις αφιερώσεις, τις σκέψεις, τα συνθήματα και τα πορτρέτα των φοιτητών.

4. Η γέφυρα Karl – Theodor: Ή αλλιώς Alte Brücke (Παλιά γέφυρα στα γερμανικά) είναι η πιο όμορφη και παλιά γέφυρα της Χαϊδελβέργης.

5. Η Ηauptstraße (πεζόδρομος): Αποτελεί τον μεγαλύτερο πεζόδρομο της Ευρώπης με μήκος μεγαλύτερο του 1,5 χλμ., όπου μπορείτε να βρείτε πολλές καφετέριες, εστιατόρια και μαγαζιά για τα ψώνια σας. Τα ειδυλλιακά πλακόστρωτα στενά, θα σας δώσουν την ευκαιρία να απολαύσετε την πανέμορφη αρχιτεκτονική της πόλης.

Αναστασία Κακλαμάνου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Variety Vibes

18:00 19:59Current show

Variety Vibes

18:00 19:59