Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2021: Οι Silvernite ζωντανά στο Θέατρο Κήπου

Written by on 24/06/2021

image_print

Συναυλία των Silvernite, ένα μουσικό show με τη γοητεία των 80΄s

Το καλοκαίρι του 2019, τρεις μουσικοί αποφάσισαν να αφήσουν το παιδί που έκρυβαν μέσα τους να ταξιδέψει στον χωροχρόνο και να πάρει μαζί του το πάθος του για τα κόμικς, τα walkman, τα γυαλιστερά ρούχα, τον Ρόκι Μπαλμπόα, τις τσιχλόφουσκες, το πατινάζ, τις κασέτες, τα τεράστια γυαλιά ηλίου και το κόκκινο κραγιόν!

Οι Silvernite, το τετραμελές μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, αποτελείται από 4 καταξιωμένους μουσικούς, και μετρά πολλές περιοδείες στην Ευρώπη και την Ασία, παίζει synthwave / melodic rock, λατρεύει τη δεκαετία του ΄80, και παρουσιάζει ένα μοναδικό μουσικό show στο Θέατρο Κήπου την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 και ώρα 21:00 στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης, δίνοντας στο κοινό ένα retro, νοσταλγικό και ζεστό ήχο βγαλμένο μέσα από τις παιδικές του αναμνήσεις. Το show τους αντιπροσωπεύει και παρουσιάζει στον κόσμο, με τον καλύτερο τρόπο, την 80’s αισθητική μέσα από το δικό τους πρίσμα.

Έκαναν το ντεμπούτο EP τους με τίτλο “So It Began” τον Δεκέμβριο του 2019 και απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές, αποκτώντας θαυμαστές παγκοσμίως. To EP εισήγαγε την ιστορία των Silvernite, που είναι και η βάση για τις μελλοντικές κυκλοφορίες. Ο νέος ομώνυμος δίσκος κυκλοφόρησε στις 26 Φεβρουαρίου του 2021 από την Valve Studio Records. H μουσική τους είναι επηρεασμένη από την Pop και Rock σκηνή της δεκαετίας του 80 με μια φρέσκια ανάσα, που πηγάζει από τη σημερινή νοσταλγία για εκείνη την εποχή. Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του δίσκου κυκλοφόρησε και το πρώτο κόμικ τεύχος της ιστορίας. Στο συγκρότημα συμμετέχουν, η Tanja Härkönen στα φωνητικά, ο Ευστράτιος Καραγιαννίδης (Strutter) στα synthesizers και στο μπάσο, ο Αθανάσιος Γούσης (Nash G) στην κιθάρα, και ο Μηνάς Χατζημηνάς στα τύμπανα.

Silvernite (Instagram)

Silvernite (Facebook)

Silvernite (Spotify)

Silvernite (Bandcamp)

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Beyond This World

23:00 24:00

 Current show

Beyond This World

23:00 24:00