Ζουμερή, αφράτη και πολύ μυρωδάτη, αυτή η λεμονόπιτα κέικ θα σας γλυκάνει όσο δεν πάει! Εύκολη συνταγή που θα φτιάξετε πολλές φορές καθώς κανείς δεν κατάφερε να μείνει στη μία.

Εκτέλεση

  1. Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10-15 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει.
  2. Για το παντεσπάνι, χτυπάτε τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να αφρατέψει και ρίχνετε τα αυγά, το γάλα, το ξύσμα και το αλεύρι.
  3. Βάζετε το μείγμα σε μεγάλο μακρόστενο ταψί και ψήνετε στους 180 για 25 λεπτά περίπου. Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνετε 10 λεπτά και το σιροπιάζετε με ένα κουτάλι λίγο λίγο.
  4. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει καλά.
  5. Κάνετε την κρέμα αραβοσίτου όπως λένε οι οδηγίες.
  6. Διαλύετε το ζελέ σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και προσθέτετε και ένα ποτήρι κρύο νερό. Ανακατεύετε καλά την κρέμα με το ζελέ και περιχύνετε το κέικ. Αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρετε.
Υλικά
500 γρ. ‏αλεύρι που φουσκώνει
3 ‏αυγά
1 νεροπότηρο ‏ζάχαρη
1/2 νεροπότηρο ‏γάλα
1 νεροπότηρο ‏σπορέλαιο
3 ‏λεμόνια (μόνο το ξύσμα τους)
‏σιρόπι
2 1/2 ποτήρια ‏ζάχαρη
4 ποτήρια ‏νερό
‏φλούδα λεμονιού
‏χυμό από ένα λεμόνι

Πηγή

Διαβάστε ακόμη:  Αφράτο αλμυρό κεϊκ με λιαστή ντομάτα ,φέτα και ελιές