Υγρό και νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Written by on 07/08/2020

Υλικά
2 φλ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 1/2 κ. σ. ξύδι
2 φλ. νερό
3/4 φλ. σπορέλαιο
3 φλ.  αλεύρι (κοσκινισμένο)
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική (κοφτή)
2 κ.γλ. μπέικιν
6 κ.σ. κακάο
1 κ.γλ. αλάτι

Για τη σάλτσα σοκολάτας:
Σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.)
125 γρ. μαργαρίνη
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύδι, το νερό, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

2. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

3. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια φόρμα το κέικ. Τινάζουμε να φύγει το πολύ κακάο και να μείνει ένα λεπτό στρώμα. Βάζουμε μέσα το μείγμα.

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου.

5. Λίγη ώρα πριν το βγάλουμε, ετοιμάζουμε την σάλτσα σοκολάτας. Ζεσταίνουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά (ή σε φούρνο μικροκυμάτων) μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε για 3-5 λεπτά για να μην είναι καυτό.

6. Αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει το κέικ και περιχύνουμε με την ζεστή σάλτσα σοκολάτας.

Πηγή


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώ



Current show

Relax In Time

20:00 21:59









Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώ



Current show

Relax In Time

20:00 21:59