Τράβα μια κόκκινη γραμμή !

Written by on 05/11/2020

Ξεκινώντας να γράφω , συνειδητοποιώ πόσο ευτυχισμένη αισθάνεται μια γυναίκα με ολοκληρωμένη προσωπικότητα . Μια γυναίκα δυναμική , ανεξάρτητη , αφέντης του εαυτού της , που ξέρει τι θέλει . Απαλλαγμένη από αντρική παρουσία . Γιατί στα λέω όλα αυτά ; Για να σταματήσεις να αναπολείς τις όμορφες στιγμές που έζησες με τον πρώην σύντροφο σου . Είμαι εδώ για να σου υπενθυμίσω ότι τελείωσε. Η σχέση σας έλαβε τέλος, δεν υπάρχει πλέον γυρισμός .

Όσο σκληρό και να ακούγεται , η ζωή τα φέρνει έτσι που δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα. Η μάνα μου λέει , πως από το πεπρωμένο δεν ξεφεύγεις. Και , ίσως έχει δίκιο. Ήτανε γραφτό σας να τραβήξετε χωριστούς δρόμους. Μήπως , όμως έφταιγε και δεν μπορούσες να το καταλάβεις ; Μήπως τα σημάδια ήταν ολοκάθαρα και εσύ απλά εθελοτυφλούσες; Πολλές φορές , στην προσπάθεια μας να σώσουμε μια σχέση , δεν παρατηρούμε τους κινδύνους , τα λάθη , που κάνουμε και οι δύο πλευρές , με αποτέλεσμα το ποτήρι να ξεχειλίζει.

Θυμήσου , όμως , ποια είσαι! Θυμήσου ότι υπήρχες πριν αυτόν, την ζωή σου πριν εισβάλει σε αυτήν και την κάνει άνω-κάτω. Σκέψου καθαρά ποιος έφταιγε. ΑΝ φταίει εκείνος , δεν βλέπω τον λόγο που κάθεσαι το παρακαλάς ακόμα. Μήπως αυτός ήταν ο τελευταίος άντρας που πέρασε από την ζωή σου ; Λες και δεν θα βρεις άλλον, στην επόμενη έξοδο σου. Μα τι άτιμα πλάσματα είμαστε εμείς οι γυναίκες . Στα πατώματα 6 μήνες για έναν ….. άνδρα τέλος πάντων και μόλις το πάρουμε απόφαση , ξαφνικά δεν μας κάνει ! Μήπως να πάρεις τώρα αυτήν την απόφαση ;

Γίνε ανεξάρτητη

Νομίζω πως η νο1 συμβουλή για να ξεπεράσεις κάποιον. Δεν χρειάζεσαι κανέναν πάνω από το κεφάλι σου κοριτσάρα μου . Ποιος σου είπε πως μόνη σου δεν μπορείς να καταφέρεις τα πάντα ; Άλλωστε ….weren’t you the one who tried to hurt me with goodbye; Άσε τον να φύγει επιτέλους ! Μην τον κρατάμε κιόλας….

Ενδοσκόπηση

Κάνε μια ειλικρινή συζήτηση με τον εαυτό σου . Ποιος είναι ο υπαίτιος σε αυτήν την περίπτωση του χωρισμού σας ; Συνήθως , λένε , ότι σε έναν χωρισμό φταίνε και οι δύο . Μήπως , όμως ο λεγάμενος είχε…..λερωμένη την φωλιά του ; Τα προβλήματα σε μια σχέση πηγάζουν συνήθως από την έλλειψη εμπιστοσύνης που επιδεικνύει ο ένας σύντροφος. Ή και οι δύο . Σε περίπτωση που τα trust issues σου προκάλεσαν ζημιά στην σχέση σας, κάνε αυτοκριτική και αναρωτήσου αν αξίζει να πνίγεις τον άνθρωπο σου με αμφιβολίες. Από την άλλη , αν ο ίδιος είχε αμφιβολίες για εσάς τους δύο , σχόλασε τον .

Δεν αξίζει να ασχοληθείς παραπάνω με έναν άνθρωπο που δεν τα έχει βρει με τον εαυτό του και συνεχώς τοποθετεί εμπόδια στην σχέση σας. Ας καθίσει να σκεφτεί μοναχός του αν πράγματι ήταν σωστός απέναντι σου. Όπως θα έκανες και εσύ σε περίπτωση που έφταιγες για τον χωρισμό σας. Προσπάθησε, ωστόσο , να διορθώσεις τυχόν λάθη που άθελα σου οδήγησαν σε αυτή την κατάληξη . Κάποια νεύρα , ζήλια , ανταγωνισμός , ανθρώπινα πάθη,  που συναντάμε σε κάθε είδους σχέση , καλό θα είναι να μην υπάρχουν στην επόμενη σου. Ως συμβουλή , μπορείς να αξιοποιήσεις τον πολύτιμο αυτό χρόνο που σου δόθηκε , μετά τον χωρισμό σας , για ένα όμορφο διάλειμμα . 

Αναλογίσου πως χωρίσατε

Ο λόγος και ο τρόπος που χωρίσατε διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης που βιώνεις. Ήταν …ήρεμος και συναινετικός ; Χωρίσατε άγρια με καυγάδες και φωνές ; Σίγουρα , για να μπορέσεις να ξεπεράσεις τον πρώην, χρειάζεται χρόνος. Όμως, μια ανασκόπηση του λόγου που αποφασίσατε να λύσετε ό,τι είχατε , ίσως βοηθήσει στην γενικότερη κατανόηση της σχέσης . Αν , για παράδειγμα , χωρίσατε λόγω…κεράτου , δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν ξαναγυρνάς πίσω . Μαζεύεις τα μπογαλάκια σου και φεύγεις . Το κέρατο δεν συγχωρείται , όπως και να το κάνουμε. Αν πάλι , πήρατε από κοινού την απόφαση , μάλλον θα πρέπει να σεβαστείς τα θέλω και τις απόψεις του πρώην σου . Ίσως είναι καλύτερα έτσι . Ίσως αμφότεραι είδατε πως δεν τραβάει άλλο και το διαλύσατε. Γενικότερα, αξίζει να σκεφτείς την αιτία του χωρισμού σας , προσπαθώντας να την κατανοήσεις . Μόνο έτσι , θα μπορέσεις να ξεφύγεις από τα πλαίσια της κατάθλιψης που σε έχει καταβάλλει και να αναθεωρήσεις την ιδεολογία σου σχετικά με την σχέση και τα κατάλοιπα της…

Μηδέν επαφή

Εφόσον θέλεις να τον ξεπεράσεις , απαγορεύεται καθολικά η οποιαδήποτε επαφή με τον πρώην σύντροφο. Μην μπαίνεις στο λάθος τριπάκι να παραμείνετε φίλοι. Δεν ωφελεί σε τίποτα . Η φιλία με πρώην ( που ακόμα θέλεις ) , είναι σαν τον Πύργο της Πίζας , που γέρνει . Ποτέ ξανά δεν θα είναι το ίδιο. Το γυαλί , αν σπάσει δεν ξανακολλάει , που λέμε. Όσο μπαινοβγαίνεις στο προφίλ του , τόσο δυσκολότερα θα μπορέσεις να τον βγάλεις από το μυαλό σου . Επιμένεις πάνω από τα στόρι του , τις φώτο του , βλέπεις πως περνά καλά και μαραζώνεις. Για πόσο ακόμα; Για την περίπτωση αυτή υπάρχουν η απόκρυψη ιστορίας , μπλοκ ή unfollow . Δεν θα φανεί κάπως μην ανησυχείς. Αν ο ίδιος σε μπλοκάρει …ακόμα καλύτερα !

Έχεις την ευκαιρία να σταματήσεις να ασχολείσαι μαζί του και να πάψεις να νοιάζεσαι για εκείνον. Απόφυγε τα στέκια που συχνάζει , τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό. Ή τα μέρη που πηγαίνατε μαζί . Είναι φυσικό να πέσεις πάνω του τυχαία και αυτό δεν το θέλουμε. Εν ανάγκει , αν βρεθεί μπροστά σου , απλά χαιρέτησε τον με ένα απλό νόημα και συνέχισε την πορεία σου . Μην σε πει και ξινή. Στην θέση σου , βέβαια θα γύριζα το κεφάλι από την άλλη , αλλά ενδέχεται να το εκλάβει άσχημα έτσι , ως αδιαφορία . Συνολικά , απλά κόψε κάθε επαφή μαζί του , όσο σκληρό και αν ακούγεται . Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, εσύ θα βγεις κερδισμένη. Άλλωστε , περνάς καλύτερα και χωρίς …την παρουσία του !

Ξέσπασε επιτέλους

Άφησε τα δάκρυα να κυλήσουν στα μάγουλα σου. Φώναξε , χτύπα τα μαξιλάρια του καναπέ σου , εν ανάγκει. Ζήτα από την καλύτερη σου φίλη να κάνετε μια αναλυτική συζήτηση για το θέμα. Απελευθέρωσε τα συναισθήματα σου , μην τα κρατάς μέσα σου. Μόνο κακό θα σου προκαλέσει , αυτή η αυτοσυγκράτηση . Φυσικά , δεν είπαμε να πέσεις στα πατώματα για εκείνον. Μην καταπιέζεις τα συναισθήματά σου. Το να γεμίζεις με αρνητικά συναισθήματα ίσα ίσα καθυστερεί την διαδικασία του να ξεπεράσεις κάποιον. Θέλει δύναμη και θάρρος να παραδεχτείς τι νιώθεις και στην συνέχεια να αποδεχτείς πως πρέπει να σταματήσεις να αισθάνεσαι για εκείνον. Βρες υγιείς τρόπους να εκφράσεις τα συναισθήματά σου. Αφέσου στην αγάπη των φίλων σου, της οικογένειας σου ή ακόμα και του κατοικίδιου αν έχεις. Ρομαντικές ταινίες μαζί με ποπ κορν συνιστούν την τέλεια λύση. Μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα, αλλά οι σωστές βάσεις είναι το παν. Με τον καιρό τα δάκρυα θα λιγοστέψουν.

Ώρα για διασκέδαση !

Τι νομίζει ο κύριος , ότι δεν θα ξαναβγούμε ποτέ και θα τα βάψουμε μαύρα ; Γελάστηκε. Ντύσου , στολίσου , φορώντας το ομορφότερο κόσμημα που διαθέτεις , το χαμόγελο σου και δείξε του τι κοριτσάρα έχασε ! Δες τις αγαπημένες σου φίλες , που είχες παραμελήσει τον τελευταίο καιρό και παρήγγειλε το αγαπημένο κοκτέιλ σου . Ανέβασε και κανένα στόρι , έτσι για να ζηλέψουν μερικοί μερικοί … Φλέρταρε με πάθος και πάνω από όλα θυμήσου πως ήταν η ζωή πριν έρθει στην ζωή σου ο πρώην σου . Δεν θυμάμαι να είσαι στεναχωρημένη…Η ζωή συνεχίζεται με ή χωρίς εκείνον . Δεν είναι ένα στολίδι στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι κάτι άχρηστο , ας μου επιτραπεί ο όρος , για την ζωή σου. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο γυναικείος πληθυσμός , το πρώτο πράγμα που σκέφτεται μετά τον χωρισμό , είναι μια ανανέωση στα …μαλλιά ! Τι καλύτερο , λοιπόν , από ένα φρεσκοκουρεμένο χτένισμα , που θα αναδείξει το πρόσωπο σου ; Διασκέδασε το ( με μέτρο),άλλαξε τις συνήθειες σου , διατήρησε μερικές και συλλογίσου πόσο ανάγκη τα έχεις όλα αυτά.  

Θετικές σκέψεις

Η θετική σκέψη είναι θεμέλιο της όλης προσπάθειας . Αν είναι να έχεις ψυχολογία τύπου…

καλύτερα να αναθεωρήσεις την σκέψη σου . Πρέπει απλά να δημιουργήσεις μια καθημερινότητα χωρίς να εξαρτάσαι από κανέναν άλλον. Προσπάθησε να μη σκέφτεσαι συνέχεια τι συνέβη. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν. Ξεκίνα ένα καινούριο χόμπι, κυνήγα ένα όνειρο που πίστευες ότι είναι αδύνατον να καταφέρεις, πήγαινε ένα ταξίδι. Οτιδήποτε, τέλος πάντων, που θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς. Η ελπίδα πολλές φορές σε κρατάει από το να προχωρήσεις. Γιατί ελπίζεις πως θα καταλάβουν το λάθος τους και θα επανορθώσουν. Ίσως και να το κάνουν. Αλλά το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να περιμένεις άδικα και μετά να απογοητευτείς. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο σε ζητήματα καρδιάς να βάλεις το μυαλό μπροστά και την κοινή λογική, αλλά είναι το πρώτο βήμα που μπορείς να κάνεις για να αφήσεις κάποιον πίσω σου και τον ξεχάσεις. Ότι έγινε, τελείωσε και καλό είναι να το αποδεχτείς γρήγορα, ώστε να προχωρήσεις παρακάτω.

Αριάδνη Εμμανουηλίδου


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

ArtistUpcoming

No(w) On Air

16:00 18:00


Upcoming

No(w) On Air

16:00 18:00