Το τέρας μέσα μας

Written by on 07/07/2021

image_print

Φτάνει η στιγμή της αλήθειας και πρέπει να αποδεχτείς ότι ήταν δικό σου λάθος. Μέρες το αποφεύγεις αλλά …. .

Συνάπτουμε όλων των ειδών σχέσεων επειδή νιώθουμε την ανάγκη να μοιραστούμε τα συναισθήματα μας. Τα συναισθήματα από την φύση τους μπορούν να σημαίνουν οτιδήποτε. Και η βοήθεια που προσφέρουμε σε κάποιον και αυτό από συναίσθημα προκύπτει.

Αναπτύσσουμε φιλίες, γιατί νοιαζόμαστε παραπάνω για εκείνο το άτομο, από τους υπολοίπους. Όπως και με τις ερωτικές σχέσεις, για τον ίδιο λόγο. Λόγο των συναισθημάτων λοιπόν, πάντα δικαιολογούμε κάποιες συμπεριφορές.

Φαντάζομαι η πρώτη μας κίνηση όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάποιον, είναι να δικαιολογήσουμε τόσο τις δικές μας πράξεις, όσο και του άλλου.  Στην απογοήτευση της λάθος εκτίμησης της κατάστασης, τα βάζεις ακόμα περισσότερο με εσένα τον ίδιο, παρά με τον άλλον.  Έτσι σκέψη στην σκέψη, το θερμόμετρο ανεβαίνει, και νιώθεις μέσα σου κάτι να θέλει να βγει απεγνωσμένα.

Κατά βάση όλοι μας έχουμε έναν κεντρικό χαρακτήρα, που αυτόν βγάζουμε έξω στην κοινωνία. Φυσικά με τους πιο δικούς μας ανθρώπους μπορούμε να βγάλουμε και ένα υπόλοιπο κομμάτι που μπορεί να είναι είτε άσχημο, είτε όμορφο, ή ακόμη και από εκείνους να κρυφτούμε και όταν δεν το περιμένουν, να δουν την μούμια να ζωντανεύει.

Όλοι έχουμε ένα τέρας μέσα μας, που όσο και αν το δαμάζουμε, η αλήθεια πάντα βγαίνει προς τα έξω. Η ειρωνεία είναι ότι, αν και τρομακτική η λέξη τέρας, δεν πληγώνει πάντα μόνο τους έξω, μπορεί να πληγώσει μόνο εμάς τους ίδιους για να είναι οι υπόλοιποι καλά.

Φυσικά κανείς δεν είπε ότι η επαφή με εκείνο το πλάσμα γίνεται πάντα αντιληπτή, ακόμη και από εμάς τους ίδιους. Η μετάφραση του στις καθημερινές μας συμπεριφορές είναι πιο επιφανειακή γιατί δεν έχουμε χρόνο για τέτοιες αναλύσεις. Νομίζουμε ότι απλά μας ξέφυγαν κάποιες υπερβολικές κουβέντες, και όχι ότι είναι ένα κομμάτι μας.

Κάποιοι το γνωρίζουν και το κρατάνε φυλακισμένο. Κάποιοι άλλοι το απορρίπτουν ακόμα και στην σκέψη. Παρόλα αυτά όλοι έχουμε ένα μικρό ή μεγάλο τέρας μέσα μας. Εξημερωμένο ή όχι, υπάρχει, και όποτε μας βρίσκει ευάλωτους, ξεχύνεται σαν λάβα, έτοιμο να καρβουνιάσει οτιδήποτε βρίσκει στον δρόμο του.  

Σαν άνθρωποι είμαστε αρκετά ευαίσθητοι, με αποτέλεσμα ποτέ να μην γνωρίζουμε απόλυτα ποιόν θα πληγώσουμε ή θα φέρουμε σε δύσκολη θέση την ώρα που εκείνο το τέρας έχει πάρει τα ηνία και ισοπεδώνει ότι βρίσκει στον δρόμο του.

Ιωάννα Γκαβριλίου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Free Vibes

14:00 15:59

 Current show

Free Vibes

14:00 15:59