Το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Loki»

Written by on 23/01/2022

image_print

Μετά την ολοκλήρωση του «WandaVision» και του «The Falcon and The Winter Soldier », έρχεται στο προσκήνιο της Marvel ο Θεός της Αναταραχής και ετεροθαλής αδελφός του Thor, Loki.

Έχουμε δει τον Loki να προσπαθεί με διάφορους τρόπους να κατακτήσει το Άσγκαρντ ή τη Γη, έχοντας συμμαχήσει με ισχυρότερους κακούς για να επιτύχει τους στόχους του, να προδίδει τον αδελφό του, να «ξεγελάει τον θάνατο» και γενικά να προκαλεί συμφορές. Τώρα όμως οι περιπέτειες του Loki έχουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη MCU.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Loki» κυκλοφόρησε από το Disney plus την Τετάρτη στις 9 Ιουνίου και μας έδωσε όλες τις εξηγήσεις που χρειαζόμαστε για να κατανοήσουμε με ακρίβεια τα παράδοξα του σύμπαντος της Marvel. H σειρά του Loki θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια.

Όπως είδαμε στο Endgame, ο Loki κατάφερε να αποτρέψει τον θάνατο του, αφού τη στιγμή που οι Avengers ταξίδεψαν πίσω στο 2012, ο Loki ανατρέπει τα σχέδια τους όταν βρίσκει τυχαία το tesseract και εξαφανίζεται. Η ελευθερία του loki δεν διαρκεί πολύ, καθώς το tesseract τον μεταφέρει σε μια έρημο, όπου βρίσκεται αιχμάλωτος από τα μέλη της Time Variance Authority.

Τα μέλη της TVA τον μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις τους και του δείχνουν ένα εκπαιδευτικό βίντεο προκειμένου να γνωρίσει καλύτερα την εν λόγω υπηρεσία, μέσα από μια αναδρομή στο παρελθόν.

Το βίντεο διαδραματίζει τα γεγονότα ενός πολέμου που ξέσπασε ανάμεσα στις διαφορετικές χρονικές ροές που είχαν απώτερο σκοπό την επικράτηση. Οι Time Keepers, για να σταματήσουν την διαμάχη, έφτιαξαν το ιερό χρονολόγιο και όλοι όφειλαν να το ακολουθούν έτσι ώστε να επικρατεί ειρήνη. Όταν κάποιος ακολουθεί άλλη χρονική πορεία η TVA επεμβαίνει για να μην υπάρξουν φθορές στο χωροχρονικό συνεχές.

Έπειτα, ο μυστηριώδης πράκτορας Mobius εξηγεί τον στον Loki τον λόγο της κράτησής του, λέγοντας του πως η φυγή του με το Tesseract ήταν παραβίαση του ιερού χρονολογίου.

Συνεπώς η σειρά έχει άμεση σύνδεση με την επερχόμενη ταινία του Doctor Strange, Multiverse of Madness.

Το Disney plus αποκάλυψε μια πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή του Loki μέσα από ένα teaser που αποκαλύπτει την ‘Time Variance Authority’ κάρτα του. Στο πεδίο που αναφέρει το φύλο υπάρχει ο όρος ‘ρευστό’ (fluid). Ως Genderfluid χαρακτηρίζεται το άτομο, το οποίο βιώνει την ταυτότητα φύλου του ως ρευστή ή εναλλασσόμενη. Ο Loki λοιπόν είναι genderfluid.

Ενδέχεται η πληροφορία αυτή να είναι ήδη γνώστη στους λάτρεις των κόμικ αφού στο παρελθόν έχει γραφτεί πως ο Loki είχε μείνει έγκυος από ένα άλογο με οκτώ πόδια, ενώ στο κόμικ του 2014, ο Odin είχε χαρακτηρίσει τον Loki ως «το παιδί που είναι γιος και κόρη μου». Φήμες λένε πως είναι αρκετά πιθανό να δούμε στην σειρά την πρώτη εμφάνιση της Lady Loki.

Το cast της σειράς περιλαμβάνει τους : Tom Hiddleston ως Loki, Owen Wilson ως Mobius M. Mobius, Jaimie Alexander ως Lady Sif, Gugu Mbatha-Raw ως Ravonna Lexus Renslayer και Wunmi Mosaku ως Hunter B-15.

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59