Το πράσινο είναι ζωή

Written by on 30/09/2020

image_print

Ποια είναι η σημασία των δέντρων για τους ανθρώπους; Πως ένα απλά δέντρο μπορεί να επηρεάσει την ζωή κάποιου;

Αρχικά τα δέντρα είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της αλυσίδας αυτού του πλανήτη. Η φυσική τους διεργασία και ιδιότητα να καταναλώνουν διοξείδιο του άνθρακα και να παράγουν οξυγόνο είναι το χαρακτηριστικό που τα καθιστά αναγκαία για την επιβίωσή μας. Σύμφωνα με το ίδρυμα “Arbor Day” ένα ώριμο δέντρο φυλλώδη παράγει όσο το οξυγόνο σε μια εποχή όπως 10 άνθρωποι εισπνέουν μέσα σε ένα χρόνο.

Trees Talk to Each Other and Recognize Their Offspring

Είναι αλήθεια πως η αποδοτικότητα του δέντρου είναι αναλογική της υγείας του και πολλές φορές το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να του πάρουμε κάποια από τα κλαδιά του. Ωστόσο η καταστροφή ενός τέτοιου οργανισμού θα έπρεπε να υφίσταται μόνο για αναγκαιότητα και όφελος αυτού του οργανισμού και όχι για τις δικές μας “φιλοδοξίες”.

Τα δέντρα μπορούν να είναι ένας φίλος για τον άνθρωπο και ένα στήριγμα για τον οποιοδήποτε. Μπορούν να σηματοδοτούν στιγμές και αναμνήσεις. Πάλι όμως πολλοί είναι αυτοί που κάνουνε μαζικές καταστροφές σε πράσινες εκτάσεις για την δημιουργία μιας “καινοτομίας”; Στην ουσία για τα λεφτά και τα υλικά αγαθά; Πόσο σωστό μπορεί να είναι αυτό; Κατά την γνώμη μου καθόλου.

Can trees heal people? |

Θα έπρεπε να αποτρέψουμε άσκοπες καταστροφές δασικών εκτάσεων και να είμαστε προσεκτικοί με την καθημερινότητα μας, κάτι μικρό θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο για αυτά. Επακόλουθα θα μπορούσε να μειώσει το ίδιο το οξυγόνου που αναπνέουμε; Γιατί δεν σκεφτόμαστε λίγο πιο συνετά;

Μπορούμε ο καθένας με κάτι μικρό να κινητοποιηθούμε και να κοιτάξουμε λίγο πιο βαθιά στην πραγματική ομορφιά αυτών των οργανισμών.

Πηγή

Μπούτης Ηλίας

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59