Το ΠΑΜΑΚ συγκεντρώνει βιβλία για να τα δωρίσει σε σχολεία φυλακών

Written by on 09/01/2020

Μια «δεύτερη ευκαιρία» σε βιβλία που διαβάστηκαν δίνουν οι Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας, προκειμένου να βρουν τη θέση τους στις βιβλιοθήκες των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας που λειτουργούν στα καταστήματα κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης και Νιγρίτας Σερρών.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευθύντρια Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ιωάννα Δανδέλια, η ομάδα των Εκδόσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας προσφέρει τίτλους του Εκδοτικού της Οίκου και προσκαλεί το κοινό να αφήσει όλο τον Ιανουάριο και τα δικά του βιβλία στον χώρο των Εκδόσεων, στο ισόγειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

«Όποιος επιθυμεί μπορεί μέχρι τέλος του μήνα να φέρει κάποιο βιβλίο που αγαπά, ανεξαρτήτως θεματολογίας προκειμένου να τα χαρίσουμε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη να διαβάσουν. Μη ξεχνάμε πως η γνώση και η θέληση για μάθηση δεν σταματά σε τοίχους και κελιά. Τα βιβλία, η ανάγνωση είναι πολύ βασική ανάγκη για ανθρώπους που δεν έχουν πολλές δυνατότητες επικοινωνίας. Τα συγκεκριμένα σχολεία αποτελουν πραγματικά σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και οι άνθρωποι αυτοί έχουν δικαίωμα στη μόρφωση», σημείωσε η κ.Δανδέλια.

Όπως επεσήμανε, τα βιβλία θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση ενώ οι ώρες κατά τις οποίες μπορεί το κοινό να αφήνει βιβλία στο Πανεπιστήμιο είναι από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

ArtistNow On Air

Group Therapy

16:00 18:00


Now On Air

Group Therapy

16:00 18:00