Δέκα μέλη ενός πληρώματος βρίσκονται ξαφνικά μέσα σε ένα διαστημόπλοιο το οποίο καλούνται να συντηρήσουν μέσα από διάφορα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί, τη στιγμή που τουλάχιστον ένας από αυτούς αποτελεί απατεώνα και επιχειρεί να σκοτώσει ολόκληρο το πλήρωμα.

Το παραπάνω, αποτελεί μία πολύ σύντομη περιγραφή του online,multiplayer παιχνιδιού της Innersloth, το οποίο αν και έκανε την εμφάνισή του το 2018, έγινε πραγματικά γνωστό, αποκτώντας μεγάλη επιτυχία, μόλις 2 χρόνια μετά φτάνοντας τις 85 εκατομμύρια λήψεις το τελευταίο εξάμηνο.

Εμπνευσμένο, από το παιχνίδι Mafia, γνωστό στη χώρα μας ως “Μία νύχτα στο Παλέρμο”, το among us έχει έρθει για να αναβιώσει τα ομαδικά παιχνίδια που απολάμβαναν οι παρέες πριν την έξαρση της πανδημίας.

Το παιχνίδι λοιπόν ξεκινάει με κάθε παίκτη να λαμβάνει μία ανακοίνωση αναφορικά με το αν αποτελεί αθώο μέλος του πληρώματος με καθήκον του να βοηθήσει την υπόλοιπη ομάδα να συντηρήσει το διαστημόπλοιο που καταρρέει ή αν αντίθετα είναι ένας από τους impostors, με μοναδικό σκοπό να εξοντώσει το πλήρωμα.

Κάθε φορά που οι παίκτες ανακαλύπτουν κάποιο από τα πτώματα των θυμάτων των impostors, καλούν το υπόλοιπο πλήρωμα σε συγκέντρωση και εδώ είναι το σημείο όπου περιπλέκεται το φαινομενικά απλό concept του παιχνιδιού. Μέσα στον περιορισμένο χρόνο που τους δίνεται, οι παίκτες επιδιώκουν να ξεσκεπάσουν την ταυτότητα του δολοφόνου εξετάζοντας τα άλλοθι που ακούγονται, επιρρίπτοντας κατηγορίες σε όσους θεωρούν υπόπτους και προσπαθώντας ταυτόχρονα να μην χειραγωγηθούν από τις προσπάθειες των impostors να εξαφανίσουν τις υποψίες που σχετίζονται με αυτούς σπέρνοντας το χάος και δημιουργώντας έντονες συγκρούσεις. Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, μέχρι τη στιγμή της ψηφοφορίας όπου βασισμένοι στην προηγούμενη συζήτηση οι παίκτες αποφασίζουν ποιον θα ψηφίσουν ώστε να εκτοξευθεί από το διαστημόπλοιο, με τους ίδιους να μαθαίνουν αμέσως έπειτα αν υπήρξαν σωστοί κριτές ή όχι. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται αρκετές φορές μέχρι που νικητές αναδεικνύονται είτε τα μέλη του πληρώματος που ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους σώζοντας το διαστημόπλοιο, είτε οι απατεώνες της υπόθεσης που κατάφεραν να εξοντώσουν τους υπόλοιπους παίκτες.

Διαβάστε ακόμη:  Google Pixel 5 : Η Διαρροή!

Δεδομένου ότι οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να παίξουν τόσο με αγνώστους, όσο και με φίλους τους, το among us καθίσταται μία πολύ καλή επιλογή παιχνιδιού για την περίοδο της πανδημίας που διανύουμε. Σε καιρούς κατά τους οποίους οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις δε συνίστανται, οι παίκτες, έχουν την ευκαιρία να “βρεθούν” με την παρέα τους στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού, να επικοινωνήσουν και να περάσουν διασκεδαστικά το χρόνο τους χωρίς κίνδυνο.

Παράλληλα το πλαίσιο του παιχνιδιού δε φαίνεται να απέχει σημαντικά από τους καιρούς που διανύουμε. Συγκεκριμένα τόσο στο παιχνίδι όσο και στην πλέουσα καθημερινότητα χαρακτηρίζονται από σκευωρίες, έλλειψη εμπιστοσύνης, ανασφάλεια, μεταθέσεις ευθυνών με έναν αέρα δυσπιστίας και αβεβαιότητας να πλανάται στην ατμόσφαιρα γεγονός που καθιστά το παιχνίδι ίσως έναν εν μέρει αντικατοπτρισμό της πλέουσας πραγματικότητας.

Σε κάθε περίπτωση, η επιτυχία του παιχνιδιού είναι αδιαμφισβήτητη με τον δημιουργό του, PuffballsUnited να ανακοινώνει την ακύρωση της δεύτερης έκδοσης του με σκοπό να ενημερωθεί η πρώτη. Η τελευταία γνώρισε ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και αποφασίστηκε, παρά των όποιων δυσκολιών, η προγραμματισμένη για τη δεύτερη συνέχεια, να προστεθεί στην ενημέρωση της ίδιας. Αναμένεται λοιπόν, βελτίωση των server,ακόμη περισσότερα χρώματα(colorblind support), Friends Account/ System, ένα νέο στάδιο με θεματική τον Henry Stickmin,ενώ συζητείται ακόμη και το ενδεχόμενο οι παίκτες που πεθαίνουν να μετατρέπονται σε φύλακες άγγελοι για τους εναπομείναντες. Το μόνο βέβαιο είναι πως δε μένει πολύς καιρός μέχρι οι δημιουργοί του αγαπημένου πλέον παιχνιδιού να μας αποκαλύψουν τα σχέδιά τους αναβαθμίζοντας την εμπειρία που μας έχουν χαρίσει.