Μία από τις πολλές αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή μας, αφού γίνουμε μαμάδες, είναι η μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε στο να συναντήσουμε όσο συχνά θα θέλαμε τις αγαπημένες μας φίλες. Ο λόγος είναι ότι δεν προλαβαίνουμε, όπως ακριβώς δεν προλαβαίνουμε ούτε τον ίδιο μας τον εαυτό να φροντίσουμε! Ωστόσο, αν δεν βρούμε αυτόν τον χρόνο, κινδυνεύουμε να εξαντληθούμε από τις τόσες υποχρεώσεις, τόσο πολύ που ούτε οι τρεις καφέδες που πίνουμε την ημέρα αρκούν!

Αν προσπαθείτε εδώ και καιρό να βρείτε χρόνο για να συναντήσετε τις φίλες σας, σας έχουμε ένα ακόμα σημαντικό κίνητρο για να το επισπεύσετε: Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το να περνάμε χρόνο με την κολλητή μας φίλη κάνει καλό στην υγεία μας και παρατείνει το προσδόκιμο ζωής μας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιοω Northwestern, παρακολούθησαν ηλικιωμένους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους και βρήκαν, ότι αυτοί που είχαν καλούς φίλους ζουν περισσότερο, έχουν καλύτερη υγεία και είναι πιο χαρούμενοι. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες: Τους «σούπερ-ηλικιωμένους» και τους «νορμάλ ηλικιωμένους». Αποδείχτηκε, ότι οι «σούπερ-ηλικιωμένοι» ήταν άνδρες και γυναίκες με εξαιρετική μνήμη και αντίληψη, οι οποίοι ήταν σε πολύ καλή σωματική και ψυχολογική κατάσταση για την ηλικία τους και συγκριτικά με τους «νορμάλ ηλικιωμένους».

Διαβάστε ακόμη:  Άνδρας - Γυναίκα , άνισσος ή όχι ο αγώνας;

Τι ήταν αυτό που τους έκανε τόσο καλό; Το ότι συναναστρέφονταν πολύ συχνά με τους πολύ καλούς τους φίλους!

Για την ακρίβεια, έπειτα από ερωτηματολόγιο που και οι δύο ομάδες συμπλήρωσαν, αποδείχτηκε, ότι οι «σούπερ ηλικιωμένοι» κερδίζουν σε ανθρώπινες σχέσεις, αφού δήλωσαν ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από αυτές. Οι δε «νορμάλ ηλικιωμένοι» δεν απάντησαν εξίσου «ζεστά» για τους φίλους τους.

Ποια μεγαλύτερη απόδειξη από αυτή, για το πόσο καλό σας κάνει η κολλητή σας; Ποιος δεν θέλει να φτάσει σε βαθιά γεράματα και να είναι υγιής και ευτυχής;

Μην το σκέφτεστε, λοιπόν! Κοινοποιήστε το στην κολλητή σας και κανονίστε να βρεθείτε σύντομα!

Πηγή