Το να μοιράζεσαι δεν σε κάνει πιο φτωχό

Written by on 30/04/2021

image_print

Υποτίθεται αυτές τις μέρες του Πάσχα, είναι οι μέρες που παραμερίζουμε τις κακές σκέψεις και κοιτάμε λίγο πιο βαθιά μέσα μας.  Υποτίθεται αυτές είναι οι μέρες που έστω και για λίγο θυμόμαστε τι πάει να πει η λέξη Άνθρωπος, και το κυριότερο δείχνουμε ότι καταλαβαίνουμε την θυσία του Χριστού για εμάς.

Αυτές οι μέρες, είναι από εκείνες τις ψεύτικες μέρες που αγαπάμε τους γύρο μας, και τους δίνουμε μια ελπίδα αγάπης. Είναι οι μέρες που μοιράζει ότι έχει ο καθένας προς τιμήν του ανθρώπου που προσπάθησε να μας δείξει τον δρόμο προς την αυλή του Θεού. Είναι οι μέρες που το να δίνεις ένα χέρι βοήθειας στον συνάνθρωπο, να του χαρίσεις ένα χαμόγελο είναι σαν να ανέβηκες ένα ακόμη σκαλοπάτι προς την ανύψωση της ίδιας σου της ψυχής.

Σίγουρα υπάρχουν πολλά είδη ανθρώπων, και με διαφορετικές αντιλήψεις, αλλά το κοινό  στοιχείο ολωνών, είναι ότι στις δύσκολες αλλά και στις άσχημες στιγμές  όλοι συμπεριφέρονται το ίδιο. Δηλαδή όλοι θέλουν κάποιον να μοιραστούν το συναίσθημα τους. Οι άνθρωποι που μοιράζονται πιο εύκολα είναι εκείνοι που έχουν τα λιγότερα, αλλά είναι εκείνοι που κοιμούνται πιο ήσυχοι γνωρίζοντας ότι βοήθησαν κάποιον που είχε ανάγκη. Αυτό το είδος ανθρώπων δεν περιμένουν κανένα είδος επιβράβευσης, ή να ζητήσει κάποιος κάτι από αυτούς, το κάνουν γιατί έτσι λέει η καρδιά τους.  Είναι το είδος ανθρώπων που δεν περιμένουν το Πάσχα να δείξουν ότι κατάλαβαν την θυσία του Χριστού για εκείνους. Από την άλλοι είναι και το άλλο είδος, που θεωρούν την αλληλεγγύη, σαν κλέψιμο των κόπων τους. Ο εγωισμός τους δεν τους αφήνει να δουν ότι το να μοιράζεσαι σε κάνει πλουσιότερο ψυχικά, και ότι η ύλη είναι κάτι προσωρινό.

Έχουμε δώσει λάθος μηνύματα με αυτές τις δύο έννοιες, πλούσιος και φτωχός. Γιορτάζουμε την Σταύρωση του Χριστού χωρίς να κοιτάξουμε μέσα μας πόσο φτωχοί γίναμε, πόσο άδειοι και ψεύτικοι. Όλα πλέον μετριούνται σε χρήματα, ακόμα και τα τραπέζια τα γιορτινά, αν δεν είναι υπερπολυτελής τότε σε λυπούνται, σε λένε φτωχό.

Αυτή είναι η διαφορά, όσο πιο πλούσιος είσαι μέσα σου τόσο πιο μικρή θα είναι η ανησυχία σου για το πώς θα φαίνεται ένα γιορτινό τραπέζι. Ακόμη και από τα λίγα αν δώσεις σίγουρα είσαι πιο πλούσιος από εκείνον που μέσα του είναι κρύος και άδειος σαν το χρήμα.

Ιωάννα Γκαβριλίου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Relax In Time

20:00 21:59

 Current show

Relax In Time

20:00 21:59