Το νέο τεχνολογικό και επιχειρηματικό πάρκο Thess – Intec, με ενυδρείο, πλατεία και εστίαση

Written by on 29/11/2021

image_print

Τεχνολογικό πάρκο τέταρτης γενιάς με όλες τις υποστηρικτικές υποδομές, κοινόχρηστος χώρος πρασίνου 90 στρεμμάτων, ξενοδοχειακή εγκατάσταση και ενυδρείο, πλατεία και εγκαταστάσεις αναψυχής και εστίασης προβλέπεται να δημιουργηθούν στο ακίνητο 1160 του αγροκτήματος της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού, όπου θα εγκατασταθεί το τεχνολογικό επιχειρηματικό πάρκο Thess-Intec.

Σύμφωνα με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την ίδρυση τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς, που έλαβε σήμερα θετική γνωμοδότηση από τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, τα παραπάνω θα δημιουργηθούν σε μια έκταση, εμβαδού 757 στρεμμάτων, που αποτελεί τμήμα της επέκτασης σχεδίου πόλης της Περαίας και απέχει περίπου 1400 μέτρα από το κέντρο του οικισμού, στην παράκτια ζώνη ανατολικά του οικισμού κοντά στα όρια με τον Δήμο Θέρμης και σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Μέσα στην έκταση αυτή, άλλωστε, ο κοινόχρηστος χώρος πρασίνου θα εξυπηρετεί τις ανάγκες υπερτοπικής κλίμακας εντός των ορίων του Δήμου Θερμαϊκού, ενώ οι εγκαταστάσεις αναψυχής και εστίασης θα εξυπηρετούν τους χρήστες του τεχνολογικού πάρκου αλλά και των επισκεπτών του κοινόχρηστου χώρου που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τις περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές που θα γίνουν εκεί.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και την εισήγηση που παρουσίασε στη Μητροπολιτική Επιτροπή η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, Φορέας Κίνησης της διαδικασίας είναι η Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου ΕΑΝΕΠ Thess-Intec AE, η οποία έχει ιδρυθεί με σκοπό την ανάπτυξη του Τεχνολογικού Επιχειρηματικού Πάρκου. Το ακίνητο στο οποίο θα δημιουργηθεί το πάρκο είναι ιδιοκτησίας της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και έχει παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ. Εκεί θα εγκατασταθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες νέας και υψηλής τεχνολογίας, ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Μέσα στο ακίνητο υπάρχουν εγκαταλελειμμένες παλιές κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 2500 τμ. Το σύνολο, άλλωστε, της έκτασης είναι χέρσο και εντελώς αναξιοποίητο. Σημαντική παράμετρος του σχεδιασμού είναι η επέμβαση στη μορφολογία του ακινήτου ώστε να δημιουργηθούν υψηλότερες υψομετρικές στάθμες σε επιλεγμένες ζώνες του και η επίλυση των υπαρκτών προβλημάτων φυσικής αποστράγγισης που οδηγούν σε συγκεντρώσεις επιφανειακών υδάτων.

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

No(w) On Air

12:00 13:59

 Current show

No(w) On Air

12:00 13:59