Συχνά μπορεί να αισθανόμαστε ότι η ευτυχία είναι αποτέλεσμα της τύχης. Βρίσκουμε έναν άνθρωπo, γοητευόμαστε, βλέπουμε πως αυτό είναι αμοιβαίο και εκεί ξεκινάει το παιχνίδι. Αρχίζει το φλερτ, αυτή η υπέροχη αγωνία, οι υψηλοί παλμοί κάθε που χτυπάει το κινητό και ξεκινάει μια όμορφη ιστορία. Το πρώτο διάστημα πάντα λένε πως είναι το πιο συναρπαστικό και το πιο ωραίο για μια καινούρια σχέση λόγω της γνωριμίας, του ενθουσιασμού και της διεκδίκησης. Ωστόσο μετά από τη φάση του «honeymoon» κάποιες φορές ξεκινάνε οι «κατηφόρες», εκείνες οι περίοδοι που ίσως θεωρούμε ότι είμαστε καλά και «ασφαλείς» σε μια σχέση κι αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Όταν έχουμε κάποιον δίπλα μας είναι σημαντικό να διαβεβαιωνόμαστε πως τον «κερδίζουμε» καθημερινά και να κάνουμε τις στιγμές όμορφες και ξεχωριστές μαζί του. Διότι μια σχέση ακόμη και μακροχρόνια, ποτέ δεν είναι δεδομένη. Το φλερτ είναι απαραίτητο συστατικό σε μια υγιή και πετυχημένη σχέση και χρειάζονται κι οι δύο να «δουλέψουν» για να πετύχει. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο άνθρωπός μας δεν είναι και δε θα είναι ποτέ το «σιγουράκι» μας και ακόμη κι αν βλέπουμε την αγάπη του για εμάς και τον έρωτα να είναι αμφίδρομο, εάν αδιαφορήσουμε γιατί νιώθουμε πως «δε χρειάζεται πια το ραντεβού ή το φλερτ αφού γνωριζόμαστε πια», το έχουμε χάσει το παιχνίδι. Όλα αλλάζουν σε μια στιγμή.

Τα πάντα είναι ρευστά και οι στιγμές πολύ σημαντικές και αυτό είναι που κρατάει το παιχνίδι και τους ανθρώπους σε γρήγορες και ενδιαφέρουσες ταχύτητες, έτσι ώστε να μη βαριούνται και να μη νιώθουν αδιαφορία. Η αδιαφορία είναι από τους πιο συχνούς λόγους να αισθανθούμε ότι έχει τελειώσει η σχέση ή οτιδήποτε έχουμε με έναν άνθρωπο. Εάν αγαπάς κάποιον, ταιριάζετε και περνάς καλά γιατί να αφήσεις να καταλήξει σε πλήξη το μεταξύ σας; Είναι κρίμα. Γιατί όταν κάτι φεύγει τότε αναγνωρίζουμε την αξία του για εμάς, γιατί η φύση μας σαν άνθρωποι είναι να εκτιμάμε αυτό που χάνεται. Και εγώ το έχω κάνει, κι εσύ το έχεις κάνει. Το μόνο σίγουρο είναι πως στις καταστάσεις της ζωής πάντα θα υπάρχουν δύσκολες στιγμές, όχι τόσο όμορφες, με διαπληκτισμούς και εντάσεις και αυτό είναι φυσικό γιατί είμαστε άνθρωποι. Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας είναι να μην επαναπαυόμαστε και να μην τα αφήνουμε όλα στην τύχη τους.

Διαβάστε ακόμη:  Ο μήνας γέννησής σου έχει πολλά να πει για την ερωτική σου ζωή

Το φλερτ ανεβάζει την ψυχολογία, ένα ραντεβού σε ένα διαφορετικό μέρος, ένα χόμπι μαζί, ένα ταξιδάκι σε ένα μέρος ιδιαίτερο, μια βόλτα χωρίς κινητά, ένα κομπλιμέντο ο ένας στον άλλον είναι πράγματα καθημερινά και τόσο βασικά που μπορεί να τα ξεχνάμε και να τα θεωρούμε περιττά. Κι όμως δεν είναι. Γιατί πόσο ωραίο είναι να μοιράζεσαι των έρωτά σου και να τον διατηρείς. Ο ερωτάς διαρκεί όσο τον κρατάμε εμείς. Αναρωτιόμαστε πώς διαρκούν αυτοί οι επικοί έρωτες αναζωπυρωμένοι για χρόνια ολόκληρα. Το μυστικό μάλλον είναι να φτιάχνουμε ότι βλέπουμε ότι δεν πάει καλά, να προσπαθήσουμε να το φτιάξουμε.

Ας φλερτάρουμε, λοιπόν, ας ερωτευτούμε, ας αγαπήσουμε κι ας διεκδικήσουμε τους συντρόφους μας. Το φλερτ δίνει ζωή και στη σχέση μας και σε εμάς. Δε φτάνει μόνο η αγάπη για να κρατήσει κάτι, πρέπει να διεκδικείς συνέχεια το ταίρι!

Πηγή