Τι είναι το SEO και γιατί το χρειάζεται η επιχείρησή σου?

Written by on 13/04/2023

image_print

Το SEO (Search Engine Optimization) είναι ουσιαστικά, η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σου, με σκοπό η ίδια να εμφανίζεται όσο το δυνατόν υψηλότερα στα αποτελέσματα της Google ή άλλων μηχανών αναζήτησης.

Στο SEO εντοπίζουμε διάφορες τεχνικές και παραμέτρους, τις οποίες οφείλει ένας SEO Specialist να λάβει υπόψιν του, ώστε να είσαι εσύ αυτός που θα κερδίσει τα «πρωτεία», στη μάχη για μια θέση στην υψηλότερη κατάταξη.

Οι πρακτικές του SEO μπορούν να χωριστούν σε τρεις κύριες κατηγορίες:

On Page – SEO, Off Page – SEO και Technical SEO.

On Page - SEO

Με το συγκεκριμένο όρο αναφερόμαστε σε όλες εκεινες τις ενέργειες  που μπορείς να κάνεις πάνω στην ιστοσελίδα σου, με σκοπό να γίνει πιο φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης και να βελτιωθεί η κατάταξή της. Πολλά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα δούμε αποτελούν μια τρίτη κατηγορία μόνα τους: το Technical SEO.

1. Η ταχύτητα της ιστοσελίδας

  • HOSTING

Το φθηνό και οικονομικό δεν είναι στις περισσότερες περιπτώσεις το ιδανικό και αυτό που θα σου φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ειδικότερα αν μιλάμε για φιλοξενία ιστοσελίδας, αυτό επαληθεύεται στις περισσότερες των περιπτώσεων. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες «φιλοξενίας ιστοσελίδων», οι οποίες προσφέρουν διαφορετικά προνόμια. Shared Hosting, VPS Hosting και Dedicated Server. Φυσικά εάν είσαι κάποιος που ξεκινάει τώρα ένα δικό του blog, με την επισκεψιμότητα που θα έχεις να είναι αναμενόμενα χαμηλή για ένα αρχικό διάστημα, δε χρειάζεται από την αρχή να επενδύσεις το κεφάλαιό σου σε ένα ακριβό πακέτο φιλοξενίας. Όταν ωστόσο θα είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα, ένα από τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να σκεφτείς για να αναβαθμίσεις την ιστοσελίδα σου, είναι αναμφίβολα και το κομμάτι του hosting.

  • Βελτιστοποίηση φωτογραφιών

Δώσε μεγάλη προσοχή στις φωτογραφίες που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα σου. Είθισται η καθυστέρηση στην ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας, να οφείλεται στις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί. Είτε διότι αυτές έχουν λάθος διαστάσεις, είτε διότι έχουν ανεβεί χωρίς συμπίεση. Παράλληλα, άλλος ένας σημαντικός παράγοντας είναι και το πλήθος των φωτογραφιών. Αναμφίβολα μια ιστοσελίδα παραμένει «δυσκίνητη», όταν είναι φορτωμένη με πάρα πολλές φωτογραφίες. Ένα eshop το οποίο διαθέτει πολλά προϊόντα, άρα και φωτογραφίες αυτών, σίγουρα μπορεί να επωφεληθεί με τη χρήση της τεχνολογίας Lazy Loading. Με αυτή τη μέθοδο οι φωτογραφίες θα φορτώνουν, μόνο όταν βρεθούν στο οπτικό πεδίο του χρήστη. Έτσι εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος και «βάρος» από την ιστοσελίδα, δίχως ο χρήστης να κουραστεί από την αναμονή και εν τέλει να φύγει.

2. Η γενικότερη δομή της ιστοσελίδας

Η χρήση έτοιμων templates και themes ή μη απαραίτητων plugins, πολλές φορές υπερφορτώνουν την ιστοσελίδα χωρίς λόγο, με αποτέλεσμα να αργεί να φορτώσει.

3. SEO Content Writing

To κομμάτι της κειμενογραφίας της ιστοσελίδας σου, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας σου. Τα κείμενα που βρίσκονται στην ιστοσελίδα σου θα πρέπει να διαθέτουν τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά, ώστε να τραβουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Να εμπεριέχουν και να προσδίδουν λύσεις στις ανάγκες του, αλλά και να τον προτρέπουν στο να λάβει δράση μέσα από τις υπηρεσίες ή το προϊόν σου. Ο Κειμενογράφος – SEO Copywriter είναι επιφορτισμένος να το πετύχει αυτό, μέσα από τη συγγραφή κειμένων για τις βασικές σελίδες της ιστοσελίδας σου όπως η Home Page, About, Υπηρεσίες, Επικοινωνία κτλπ… Μέσα από άρθρα για το blog της επιχείρησης. Μέσα από την κειμενογραφία για post που δημοσιεύει στα Social Media. Μέσα από Landing Pages. Μέσα από κειμενογραφία διαφημίσεων, newsletter και άλλα.

Off Page - SEO

Αυτοσκοπός και στο Off Page – SEO είναι φυσικά η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας. Ωστόσο με τον παραπάνω όρο αναφερόμαστε σε ενέργειες που γίνονται εκτός της ιστοσελίδας.

1. Backlinks

Το Βacklink είναι ένας σύνδεσμος από μια ιστοσελίδα, ο οποίος οδηγεί στη δική σου. Η παραπομπή από έναν αξιοσημείωτο αριθμό backlinks στη δική σου ιστοσελίδα, όχι μόνο ανεβάζει την αξιοπιστία σου στο ευρύ κοινό, αλλά και την εγκυρότητά σου στις μηχανές αναζήτησης. Πολύ σημαντικό είναι ωστόσο να αναφέρουμε πως τα backlinks είναι σημαντικό να προέρχονται από αξιόπιστες ιστοσελίδες, οι οποίες έχουν παρόμοιο περιεχόμενο με το δικό σου. Υπάρχουν πολλές στρατηγικές και πρακτικές με τις οποίες θα μπορούσες να προωθήσεις το brand σου μέσω των backlinks.

2. Email Marketing

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Email Marketing, κάνε κλικ εδώ .

3. Social Media

Σαφέστατα μια από τις καλύτερες πρακτικές του Off-Page SEO είναι χωρίς αμφιβολία το Social Media Marketing. Αποτελεί τον πιο εύκολο και τον πιο άμεσο τρόπο μετάδοσης ενός μηνύματος.

Συμπερασματικά, η εφαρμογή των SEO τεχνικών αποτελεί ένα μόνο μέρος της digital marketing στρατηγικής που πρέπει να ακολουθήσεις, αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά.

Ωστόσο ακόμα και αν κάποια πράγματα ίσως και να σου φαντάζουν δυσνόητα για αρχή, τίποτα δεν χρειάζεται να σε τρομάζει! Επικοινώνησε μαζί μου στο michaelioannidis95@gmail.com για να εξετάσουμε πως μαζί με την ομάδα μου, θα καταφέρουμε μαζί να υλοποιήσουμε κάθε όνειρο που έχεις για την επιχείρησή σου!

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current showCurrent show