Της καρδιάς μου το γραμμένο

Written by on 18/02/2022

image_print

Το όνομα ακόμα ζωντανό, 7 χρόνια μετά το τραγικό θάνατο κανείς δεν τον έχει ξεχάσει. Νιώθουμε πως θα τραγουδήσει ξανά σε ένα νυχτερινό κέντρο και όχι στα ουράνια. Τι μαγικό συνέβη με τον Παντελή που ακόμα και σήμερα τον τραγουδάμε ακόμα και η πορεία του στο χώρο της μουσικής ήταν μικρή;

Το λαϊκό παιδί, μεγαλωμένο στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας που είχε όνειρο να γίνει ποδοσφαιριστής. Το αγόρι που ήταν μόνιμος στο ναυτικό και τα παράτησε για να ακολουθήσει το μεγάλο του όνειρο. Να τραγουδάει με την αγαπημένη του κιθάρα όπως τον μάθαμε μέσα από τα βίντεο του στο YouTube. Και τελικά τα κατάφερε, γιατί ήταν τίμιος με όνειρα και στόχους. Γιατί η καρδιά του ήταν γεμάτη αγάπη και πόνο που ήθελε να τον εκφράσει.

Η ιστορία του σαν παραμύθι. Δούλεψε με μεγάλα ονόματα, έγινε ξαφνικά γνωστός στο χώρο του θεάματος με το γνωστό «Δεν ταιριάζετε σου λέω» που όλοι το 2012 το σιγοτραγουδήσαμε. Το μικρό παιδί που έγραφε ακατέργαστους μα πολύτιμους στίχους στο δωμάτιό του με την κιθάρα του είχε ανέβει στις αθηναϊκές πίστες. Ήξερε πως δεν είναι κορυφαίος στιχουργός μα σαν «παιδί της πάτσιας» είχε βρει τον τρόπο να τρυπώνει ο στίχος στην καρδιά σου.

Ο Παντελής δεν έγραψε ύμνους, μίλησε στην καρδιά μας για τον έρωτα και την καψούρα. Δεν αναλώθηκε να δημιουργήσει έναν άλλον εαυτό. Απλά βγήκε και τραγούδησε με τη φωνή της καρδιάς του. Οι στίχοι του είχαν μέσα πίκρα, εγκατάλειψη και προδοσία. Στην Ελλάδα είχε εμφανιστεί χρόνια ένας τραγουδιστή που να τον αγαπήσει τόσο πολύ το κοινό και να κατακτήσει την κορυφή σε σύντομο χρονικό διάστημα και να αγαπηθεί από τα διαφορετικά είδη μουσικόφιλων. Με μεράκι, με απλότητα και με μια αμεσότητα που μπορούσε να “μιλήσει” ακόμη και στον πιο “δύσκολο” ακροατή. Ο Παντελίδης τραγουδήθηκε από τα πιο λαϊκά στρώματα στα σπίτια των πλουσίων.  

Ο Παντελής , «τα όνειρα τα έκανε μαζί μας» καθώς «γίνεται να ξαναείμαστε μαζί» Έδωσε «άλλη μια ευκαιρία» για «να σκουπίσει τα πόδια του να περάσει» . Βάλαμε «στοίχημα πως θα ξαναρθείς» αλλά τελικά δεν ήρθε και «πίνει από εκεί ψηλά για εμάς». Εμείς προσευχόμαστε «να είσαι καλά εκεί που είσαι» και να κάνεις τον παράδεισο να τραγουδάει μαζί σου για τις αγάπες που είχες. Για τις καψούρες που καίνε τα σωθικά μας και τα «Ψεύτικα φεγγάρια» που χορεύουμε στα μεθύσια μας.

Όσοι ακούνε λαική μουσική μέσα από τον Παντελή αναγνώρισαν τον εαυτό τους που μέσα από απλά λόγια κατάφερε να μας κάνει να πονέσουμε, να αγαπήσουμε και να υμνήσουμε την καψούρα που μας τρώει. Ο Παντελής ήταν ο Έλληνας που σκόραρε τελικά και από τα παρασκήνια ανέβηκε στη μεγάλη πίστη χωρίς να χάσει τον ατόφιο χαρακτήρα του. Μα και να διατηρήσει τα δυο θεμέλια που τον ανέβασαν στο βάθρο : την τρέλα του και την κιθάρα του.

Ο θάνατος του ένα ακόμα τροχαίο δυστύχημα. Και ο χρόνος σταμάτησε , πάγωσε που ένα νέο παιδί χάθηκε. Είναι ακόμα ζωντανός μέσα από τα τραγούδια του. Ήταν το «φαινόμενο» που έγινε «μύθος» και είχε πολλά ακόμα να χαρίσει στην ελληνική σκηνή.

Βασιλική Κόντε

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

M for Mike

21:00 22:59Current show

M for Mike

21:00 22:59