Τα καλύτερα χρόνια είναι τα φοιτητικά: Μύθος ή Αλήθεια;

Written by on 19/10/2020

Και να εκεί που δεν το περιμένεις, ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Βάσεων και  λες ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία μου για μια καινούρια αρχή ή μήπως για την αρχή ενός τέλους;

Τι σημαίνει να είσαι φοιτητής;

Ας ξεκινήσουμε με τα θετικά! Οι ατελείωτες βόλτες ως το πρωί, τα γέλια, οι χάρες και αυτή η ελευθερία και η ανεξαρτησία που σε γεμίζει κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο. Νιώθεις ότι έχεις πάρει τη ζωή στα χέρια σου και ότι όλος ο κόσμος σου ανήκει. Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Σιγά σιγά όμως ακολουθούν και άλλα… Αυτό το άγχος, η αγωνία και τα ξενύχτια πάνω από το βιβλίο επειδή πλησιάζει η εξεταστική και το αίσθημα της αποτυχίας σε κατακλύζει. Καταλαβαίνεις ότι περνάνε τα χρόνια, μεγαλώνεις, πρέπει να ωριμάσεις και να πάρεις σοβαρά τη ζωή στα χέρια σου. Δε θέλεις να γίνεις ένας αιώνιος φοιτητής και έχεις κουραστεί από το διάβασμα προσπαθώντας να περάσεις αυτό το τελευταίο μάθημα που έχει μείνει μέχρι να έρθει η λύτρωση.

Πολλές φορές ακόμα κρυφά αναρωτιέσαι θέλω να ασχοληθώ πραγματικά με αυτό που σπουδάζω; Μην πανικοβάλλεσαι! Όλα είναι στο πρόγραμμα. Τα φοιτητικά χρονιά κρύβουν παγίδες και προβληματισμούς αλλά μας καλούν να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας… μια καινούρια ζωή.

Τα φοιτητικά χρόνια  δεν είναι ευκολά λοιπόν αλλά σιγουρά μια πρόκληση. Έχουν χαραχτεί στη μνήμη μας γιατί ζήσαμε μοναδικές στιγμές! Γνωρίσαμε καινούρια μέρη, ανθρώπους και γνωρίσαμε καλυτέρα ακόμα και εμάς τους ιδίους. Μετά από τα φοιτητικά χρόνια κανείς δεν είναι ίδιος, αλλάζουμε και ωριμάζουμε και πλέον είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε ένα καινούριο αύριο πολλά υποσχόμενο.

Ας κρατήσουμε λοιπόν αυτές τις στιγμές στο μυαλό μας γιατί στη τελική είναι ωραίο να είσαι φοιτητής!

Κορίνα Κανελλοπούλου


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

ArtistUpcoming

No(w) On Air

16:00 18:00


Upcoming

No(w) On Air

16:00 18:00