Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο

Written by on 26/04/2021

image_print

Πόσο περήφανους μας έκανε για μια ακόμη φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας; Ο “άρχοντας των κρίκων” κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βασιλείας, κερδίζοντας τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο της καριέρας του και μάλιστα με μεγάλη άνεση.

Βλέποντας τους αθλητές, τους ολυμπιονίκες να κάνουν τα αδύνατα δυνατά με σκοπό να χαράξουν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλητισμού, μας πλημμυρίζει μια τεράστια συγκίνηση. Παρατηρούμε πως οι αθλητές κάνουν τα αθλήματα να φαίνονται τόσο εύκολα, εκτελούν κάθε κίνηση με τόση μαεστρία και έπειτα προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: “πως το κάνουν αυτό;”, “είναι όντως εφικτό;”

Η αλήθεια είναι πως η πραγματική αξία του αθλητισμού δεν προβάλλεται στις οθόνες. Κανείς δεν ξέρει πόση δουλειά, πόση εξάσκηση, πόσο ιδρώτα έχουν ρίξει αυτοί οι άνθρωποι για να φτάσουν στην κορυφή.

Αυτοί οι άνθρωποι ξεπερνάνε κάθε μέρα τα όρια τους και μας αποδεικνύουν πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Η δύναμη της ψυχής, η δύναμη του ανθρώπου είναι άπειρη και όταν χρησιμοποιηθεί σωστά σε οδηγεί πάντα στον δρόμο σου. Χρειάζεται να κοπιάσεις για να πετύχεις τους στόχους σου.Χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ, να υπερβείς εμπόδια προκειμένου να φτάσεις στην άλλη άκρη, όμως ξέροντας πως εκεί σε περιμένουν τα όνειρα σου, αξίζει ο κόπος.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμός κατά την διάρκεια της καριέρας του. Μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση τον κράτησε δύο χρόνια έξω από τον χώρο του αθλητισμού, όμως αυτό δεν τον σταμάτησε. Επέστρεψε δριμύτερος και όχι μόνο κατάφερε να στεφθεί χρυσός, αλλά ξεπέρασε τον θρύλο του αγωνίσματος των κρίκων , Γιούρι Κέκι, ενώ παράλληλα έφτασε τα δέκα χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις!

Οι δυσκολίες μας κάνουν πιο δυνατούς, ασταμάτητους. Αυτό μας έδειξε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί στον δρόμο μας όταν είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε.

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist