”Τέλειοι Ξένοι”

Written by on 12/01/2021

image_print

Σε έναν κόσμο που αλλάζει συνέχεια, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δυστυχώς εισάγει τους ανθρώπους σε μια εικονική απάτη. Είναι τυχαίο που σήμερα βγαίνουμε για μια βόλτα και αντί να συζητάμε παρατηρούμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας να είναι εθισμένοι μπροστά σε μια μαύρη οθόνη, που μας κάνει διαθέσιμους σε όλους. Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν θα μπορούσαν να μην επηρεαστούν κυρίως αρνητικά από αυτό το γεγονός.

Στις μέρες μας οι μεγάλοι κολοσσοί, όπως το Facebook , Instagram, προσπαθούν να αντικαταστήσουν ακόμα και τα ανθρώπινα συναισθήματα. Για παράδειγμα, συζητάς με έναν φίλο σου και του έχεις θυμώσει για κάτι ,θα το δείξεις με ένα emoji  και πολύ πιθανόν μετά να μην τον πάρεις ούτε τηλέφωνο για να το συζητήσετε. Σίγουρα υπάρχουν και οι υπέρμαχοι που λένε ότι σε μια αρκετά αγχωτική και πολλές φορές αφόρητα πιεστική ρουτίνα ευτυχώς που μπορούμε και έχουμε το chat και κρατάμε επαφή. Μονό που θα τους στεναχωρήσω, γιατί και τις στιγμές που είναι με τους φίλους τους με αυτό ασχολούνται.

              Συνεχίζοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφεραν στην ζωή μας δύο νέες ’έννοιες’’ που ήρθαν για να μείνουν. Η δύναμη του φαίνεσθαι αντικατέστησε πλήρως την δύναμη του είναι. Σκεφτείτε απλά πόσους φίλους έχετε που σχεδόν σε καθημερινή βάση θα φάνε χρόνο στο να βγάλουν φωτογραφίες παντού, χωρίς να χαρούν την στιγμή. Η πρώτη έννοια είναι αυτή του story, η αποθανατίση ενός γεγονότος για λίγα δευτερόλεπτα. Θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους αυτούς που καθημερινά ανεβάζουν και όταν βγαίνουν μια βόλτα είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτονται, αλήθεια γιατί να εκθέσετε τόσο την ζωή σας και το κυριότερο γιατί χάνετε ένα κομμάτι της ιδιωτικής σας ζωή. Η δεύτερη έννοια είναι το λεγόμενο react,που μέσω του emoji ,μπορείς να δείξεις τα συναισθήματά σου για μια φωτογραφία ή μια ιστορία. Αυτές οι δύο έννοιες αγαπητοί μου αναγνώστες κάνουν το σημερινό φλερτ. Ακούω την αδερφή μου να μου λέει Στέφανε ούτε καν με  προσεγγίζουν και όταν το κάνουν δεν θέλεις να ακούσεις τι λένε. Εγώ τους  καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί και το φλερτ εξάσκηση θέλει και το κυριότερο θέλει να αφεθείς και να μην το προγραμματίζεις από πριν. Όταν λοιπόν στις μέρες μας βλέπεις ένα όμορφο προφίλ που συνηθώς συνοδεύεται με φωτογραφίες με καλλίγραμμά κορμιά ή κοιλιακούς ή πολλούς followers λες ευκαιρία είναι στέλνω…και στέλνεις φώτο με ακατάλληλο περιεχόμενο ή ένα χυδαίο σχόλιο και αυτό βαφτίζουμε φλερτ. Αν ακολουθήσεις  αυτή την μέθοδο το πιθανότερο είναι να φας χυλόπιτα. Βγες, φλέρταρε γιατί μόνο έτσι θα αποκτήσεις και αυτοπεποίθηση.

              Κλείνοντας αφήνω την σχέση γονέων και παιδιών, ένα θέμα λεπτό αλλά και τόσο ουσιαστικό. Αν αφιέρωνα ένα τραγούδι αυτό θα ήταν το ‘’Δε μιλάμε’’  και πως να γίνει αυτό όταν όλη την ώρα βρισκόμαστε μπροστά από μία οθόνη και ασχολούμαστε αποκλειστικά με αυτή. Σας διαβεβαιώ όμως αφήστε μια μέρα το κινητό και καθήστε να μιλήσετε μαζί τους θα ανακαλύψετε πολλά πράγματα που δεν γνωρίζατε για αυτούς και είμαι σίγουρος ότι ο δεσμός και αυτή η σχέση θα γίνει πιο ουσιαστική.

              Συμπερασματικά, υπάρχει μια εξαιρετική ταινία που πραγματικά ο τίτλος της δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχος για τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα…’’Τέλειοι Ξένοι ‘’.Φίλε μου η ζωή είναι σύντομη και πρέπει να είσαι πρωταγωνιστής σε αυτήν και όχι κομπάρσος. Δεν θα σου πω πως θα ζήσεις, αλλά θα σου πω με βεβαιότητα ότι το αληθινό like δεν είναι ένα άσπρό χεράκι στην οθόνη του υπολογιστή σου, αλλά η προσωπική επαφή και η σχέση που θα αναπτύξεις με έναν άνθρωπο.

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Group Therapy

16:00 17:59

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Group Therapy

16:00 17:59