Σπίτι που έχει παιδιά που φωνάζουν, είναι υγιές σπίτι

Written by on 28/08/2020

Σήμερα πόσες φορές ένιωσες ανεπαρκής ως μαμά; Ότι κάτι δεν κάνεις σωστά. Τι στο καλό πρέπει να κάνεις πια για να είσαι καλή και αρκετή; Τι στο καλό κάνεις λάθος και τα παιδιά σου είναι τόσο ζωηρά, δεν σε υπακούν σχεδόν ποτέ!

Πόση επιπλέον ενέργεια πρέπει να ξοδέψεις για να βρεις μια στιγμή ηρεμίας και ησυχίας στο σπίτι; Λίγο ησυχία ώστε να μην ακούν πια τα αυτάκια σου φωνές! Ηρεμία βρε παιδιά, επιτέλους πια!

Μήπως κάτι δεν πάει κάτι καλά με εσένα;

Ειλικρινά δεν ξέρω αν σκέφτεσαι ποτέ έτσι. Αλλά αυτές ήταν μερικές από τις δικές μου σκέψεις σήμερα. Και τότε συνάντησα αυτό το ποστ μιας μαμάς που με έβαλε στη θέση μου. Όπως και εκείνην. Ναι, έχει τόσο δίκιο! Ναι, συμφωνώ τόσο πολύ που δάκρυσα!

Διάβασε το ποστ της μαμάς Con (mrsconstancehall):

Πριν δυο εβδομάδες, μια γνωστή μου παιδοψυχολόγος κοίταξε τα παιδιά μου και είπε:

«Είσαι πολύ καλή μητέρα!»

Όταν το άκουσα νόμιζα ότι με δουλεύει!

«Δεν αισθάνομαι ότι είμαι καλή μαμά… Τα παιδιά με τρελαίνουν και χάνω πολλές φορές την ψυχραιμία μου. Τα βράδια αναρωτιέμαι που στο καλό θα βρω δύναμη για να βγάλω την επόμενη μέρα!»

Τότε μου απάντησε κάτι που δε θα ξεχάσω ποτέ.

«Τα μωρά κλαίνε γιατί έτσι μπορούν να επικοινωνήσουν. Τα νήπια φωνάζουν, τα παιδιά γκρινιάζουν και οι έφηβοι παραπονιούνται. Και οι μαμάδες παίρνουν μια βαθιά ανάσα πριν απαντήσουν για να μην ξεσπάσουν. Έτσι κάπως επικοινωνούμε εμείς οι μαμάδες.

Όμως πίστεψε με. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από την σιωπή.

Ένα σπίτι με παιδιά που φωνάζουν, εφήβους που μαλώνουν και δεν «ακούν» τους γονείς τους και συνεχίζουν τα δικά τους, είναι ένα υγιές σπίτι. Για εμένα.

Να σε ανησυχούν τα σιωπηλά παιδιά. Τα φοβισμένα νήπια. Οι έφηβοι που δε θέλουν να γυρίσουν σπίτι. Και τους γονείς που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους. Εμένα αυτά με ανησυχούν.

Και τα παιδιά σου δε σε τρελαίνουν. Είσαι ήδη τρελάρα γι αυτό και τα έκανες.»

Και κάπως έτσι, ένιωσα ότι είμαι καλή μαμά τελικά!

Πάρε βαθιές ανάσες μαμά, τελικά κάνουμε καλή δουλειά!

Λίζα

Πηγή


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

ArtistNow On Air

No(w) On Air

16:00 18:00


Now On Air

No(w) On Air

16:00 18:00