Σήμερα «Διπλή» Γιορτή για τη Χριστιανοσύνη!

Written by on 26/05/2020

image_print

Απόψε 26/05/2020 η Εκκλησία μας προσκαλεί να παρευρεθούμε σε όλους του Ιερούς Ναούς του Δήμου μας από τις 09.00μ.μ. (το βράδυ 21.00) έως και μετά τα μεσάνυχτα, στην Εορτή της Απόδοσης του Πάσχα! Η εορτή αυτή φέτος προσφέρει διπλή χαρά στους πιστούς, καθώς θα τελεστεί στους Ιερούς Ναούς της χώρας  και η Αναστάσιμη Ακολουθία που κανονικά τελείται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ώστε όλοι μας να ακούσουμε επιτέλους τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα, να ακούσουμε από τα μεγάφωνα  στις ενορίες μας να ακούγεται το «Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτῳ θάνατον πατήσας καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος»! Καθώς επίσης και να διανεμηθεί το Άγιο Φως!!

Το Πάσχα αυτό ήταν κάτι το πραγματικά θλιβερό και διαφορετικό, τόσο για τους ιερείς, όσο και για τους πιστούς, που αναγκάστηκαν λόγω συνθηκών να διαχωριστούν, όχι όμως πνευματικά. Πνευματικά όλοι μας γνωρίζουμε πως ο Χριστός Αναστήθηκε και έφερε το Άγιο Φως, την αιώνια φλόγα, που μας καθοδηγεί και μας προστατεύει εις τους αιώνας των αιώνων. Η Ανάσταση του Κυρίου, η Μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης φέρνει ελπίδα και Ανάσταση στις καρδιές και τις ψυχές όλων μας ακριβώς γιατί καταπατά ακόμη και το θάνατο.

Με χαρά, ενότητα, ένωση πιστών και ιερέων και γιορτή λοιπόν, ολοκληρώνεται η περίοδος της εορτής του Πάσχα τα μεσάνυχτα της Τρίτης 26η προς  Τετάρτη 27η Μαΐου, η οποία διαρκεί 39 ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου. Τιμάται από την Εκκλησία την παραμονή της Αναλήψεως, ήτοι την Τετάρτη μετά την Κυριακή του Τυφλού (27 Μαΐου 2020).

Αποτελεί μία από τις εξαιρέσεις, καθώς οι περισσότερες εορτές έχουν την απόδοσή τους την όγδοη ημέρα, δηλαδή έχουν διάρκεια οκτώ ημερών. Από θεολογικής πλευράς, αυτή η παράταση αποτελεί και μια υπέρβαση του ιστορικού – λειτουργικού χρόνου και μια πρόγευση της αιωνιότητας.  – Μάλιστα Εκκλησιαστικοί κανόνες και πολιτικοί νόμοι (Πενθέκτης κανόνας ΞΣΤ’, Βαλεντινιανού ΙΙ [389]) επέβαλλαν την αργία για να μπορεί ο λαός να πηγαίνει στους ναούς, διαρκούσε όμως η εορτή αυτή για σαράντα ημέρες, μέχρι της αποδόσεώς της, την Τετάρτη πριν από την Αναλήψη, κατά την οποία ψαλλόταν όλη η αναστάσιμη ακολουθία του Πάσχα.

Μερικές από τις μεγαλύτερες Εκκλησίες στο δήμο Κηφισιάς που μπορούμε να παρευρεθούμε απόψε και αύριο το πρωί είναι-

Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου – Τατοϊου 28, Κηφισιά 

Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου – Πλατεία Αγίου Δημητρίου (Κυριαζή), Κηφισιά

Ι. Ν. Παναγίας της Ελευθερώτριας – Αρεταίου & Θετοκόπουλου 2, (προς Πολιτεία – Κηφισιά)

Ι. Ν. Παναγίας της Ευαγγελίστριας – Πατριάρχου Γρηγορίου Ε15, Νέα Ερυθραία,

Ι. Ν. Αγίας Ματρώνας – Μορτερό, Νέα Ερυθραία (προς έξοδο Βαρυμπόμπη για Εθνική)

Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας –  Λεωφ. Θησέως 54, Εκάλη

Ι. Ν. Αγίας Τριάδος – Παυσιλύπου 1, Νέα Κηφισια (προς έξοδο Κηφισιάς για Εθνική)

Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου – Αραβοσίτα & 1η Μάη, Κάτω Κηφισιά

Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου & Αγίου Νεκταρίου –  Αγίου Νεκταρίου 10 & 25ης Μαρτίου Άνω Κηφισιά

Ι.Ν. Αγίας Άννας – Τέρμα Σαρανταπόρου Κηφισιά (Πολιτεία)

Ἀναστὰς ὁ Ἰησοῦς ἀπὸ τοῦ τάφου καθὼς προεῖπεν, ἔδωκεν ἡμῖν τὴν αἰώνιον ζωὴν καὶ μέγα ἔλεος. 

Χρόνια Πολλά σε όλους με Φώτιση!

Φλώρα Μυρσαλιώτου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Melinda’s Night

22:00 23:59Current show

Melinda’s Night

22:00 23:59