Ρατατούι με ντομάτα και κολοκυθάκι

Written by on 22/08/2020

image_print
Υλικά
1 κολοκυθάκι
2 ντομάτες
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. ελαιόλαδο
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Κόβουμε το κολοκυθάκι σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. 

Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες πάχους 1 εκ. Ρίχνουμε τις φέτες στο μπολ με το κολοκυθάκι. 

Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Τοποθετούμε εναλλάξ τις φέτες από τις ντομάτες και το κολοκυθάκι σε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ.

Περιχύνουμε τις φέτες με το ελαιόλαδο που έχει περισσέψει στο μπολ.

Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια. 

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο. 

Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59