Ρίο ντε Τζανέιρο: Ο Χριστός «φόρεσε» ιατρική ρόμπα ως φόρος τιμής στους ήρωες που πολεμούν τον κορωνοϊό

Written by on 15/04/2020

image_print

Το εμβληματικό άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο «ντύθηκε» με ιατρική ρόμπα, ως ένδειξη ελπίδας στη μάχη κατά του κορωνοϊού, με αφορμή το καθολικό Πάσχα.

Οι καθολικοί γιόρτασαν το Πάσχα την περασμένη Κυριακή, 12 Απριλίου, και στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το άγαλμα του Χριστού Σωτήρα φωτίστηκε ώστε να μοιάζει με γιατρός, ως φόρος-τιμής στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που μάχεται την πανδημία του κορωνοϊούστα νοσοκομεία όλου του κόσμου.

Σε αυτήν την περίοδο που όλος ο πλανήτης μάχεται έναν κοινό εχθρό, ο Χριστός Λυτρωτής, το άγαλμα 32 μέτρων, το οποίο εικονίζει τον Ιησού Χριστό με απλωμένα τα χέρια και βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, έστειλε ένα μήνυμα ενότητας, τιμώντας τους αληθινούς ήρωας αυτής της πανδημίας, που έχουν αφιερώσει όλο τους το είναι στο να βγούμε νικητές από αυτήν την πανδημία. Τους γιατρούς και τους νοσηλευτές σε όλον τον κόσμο.

Οι σημαίες των χωρών στις οποίες εξαπλώθηκε ο ιός προβλήθηκαν πάνω στο ιστορικό άγαλμα. Παράλληλα, μηνύματα σε διάφορες γλώσσες εμφανίστηκαν πάνω στον Ιησού Χριστό, μαζί με εικόνες από νοσηλευτές και γιατρούς που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη, φροντίζοντας τους ασθενείς που νοσηλεύονται. Στο χέρι του αγάλματος, κανείς διάβαζε το σλόγκαν «Fique Em Casa», το οποίο στα πορτογαλικά σημαίνει «μείνετε σπίτι».

Είναι η δεύτερη φορά που το άγαλμα του Χριστού Σωτήρα φωτίζεται με αφορμή των κορωνοϊό, με τη Βραζιλία να μετρά μέχρι στιγμής πάνω από 22 κρούσματα και 1200 θανάτους.

Παρακάτω η φωταγώγηση του αγάλματος τον περασμένο μήνα:

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Variety Vibes

18:00 19:59Current show

Variety Vibes

18:00 19:59