Πόσο δύσκολο το να’ σαι δυνατός

Written by on 24/09/2020

Οι άνθρωποι δε γεννήθηκαν δυνατοί.
Οι άνθρωποι δε γεννήθηκαν έτοιμοι.
Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, αλλά πρώτα πρέπει να αντιληφθούμε ποια είναι τα δεδομένα. Γιατί δεν είναι όλα για όλους.


Παιδαγωγική καθολική δεν ξέρω αν υφίσταται και δεν ξέρω αν θα έπρεπε.
Στην κοινωνία είμαστε ίσοι μα διαφορετικοί.
Η διαφορετικότητα οφείλει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και υπομονή.
Δε γεννήθηκαν όλοι για τους ίδιους σκοπούς, μα ακόμη κι αν για κάποιους πράγματι ισχύει, δε θα τον πετύχουν με τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο ρυθμό.
Το να είσαι ευαίσθητος δεν είναι κακό πράγμα, όπως και το να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις στις δύσκολες καταστάσεις μόλις αυτές βρεθούν μπροστά σου. Αυτό θεωρώ πως δουλεύεται. Η ψυχική δύναμη, η ηγετική ικανότητα και παρόμοια χαρακτηριστικά ίσως (προφανως δηλαδη) αποκτούνται σε ιδιαίτερα νεανική ηλικία με αποτέλεσμα να θεωρούνται έμφυτα. Κάτι που φυσικά και δεν ισχύει, εκτός αν είσαι Ηρακλής.
Εκτός αν είσαι Ο Ηρακλής καλύτερα.

“Κάνεις δε νοιάζεται για μας σ’ αυτήν τη Γη της Ερημιάς”.


Ο κόσμος είναι δύσκολος. Είναι ο χειρότερος εχθρός και χειρότερος κριτής μας. Είναι απρόσωπος και καθόλου μα καθόλου ρατσιστής. Τους κρίνει όλους, ανεξαρτήτως λόγου, φύλου, θρησκειας, εθνικοτητας, εμφανισης.
Όλοι θα κριθούν στη διάρκεια της ζωής τους από κριτές που κανείς δεν ξέρει πώς, πότε και γιατί απέκτησαν αυτήν την αρμοδιότητα.

Ο Jimmy Butler ηταν παρατημένος απ’ την ίδια του την οικογένεια σε ηλικία που εμείς θυμώνουμε που δεν πήραμε νέο παιχνίδι για το playstation.


Το ότι μας διαχέει μια άνευ λόγου κακιά δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Κι αν μπορείτε εσείς, εγώ δεν μπορώ , ελπίζοντας η ειλικρίνεια μου να ανταμειφθεί. Ένας κακός ανταγωνισμος, υποκινούμενος από ένα πνεύμα αμφισβήτησης και ένα κομμάτι φθόνου για κάτι που ίσως και να μην ποθησαμε και μοχθησαμε ποτέ. Μας αρκεί να μην το πετύχει ο άλλος.
Πολλές θεωρίες, γνωμικά, απόψεις έχουν ακουστεί και γράφει για το τι ορίζει την έννοια του δυνατού. Τι είναι αυτό που τον κάνει να διαφέρει.
Και με το μικρό και νεανικό μυαλό μου έχω καταλήξει στο εξής:

“Γιε μου {…} ως και οι φίλοι σου χαρήκανε, Θεέ μου, που έχεις πέσει τώρα τόσο χαμηλα”

Δυνατός είναι εκείνος που αντιλαμβάνεται ότι ο χρόνος του τελειώνει.
Στους ανθρώπους φέρεται με αγάπη και υπομονή, γιατί ξέρει πως το τι ξημερώνει δεν είναι ποτέ σίγουρο.
Πόσο δύσκολο το να είσαι δυνατός όμως μέσα στη σκουριά του κόσμου…


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

ArtistNow On Air

Emotional Time

20:00 22:00


Now On Air

Emotional Time

20:00 22:00