Πως να ξεχωρίσεις την μελαγχολία απο την κατάθληψη

Written by on 12/10/2020

image_print

Η μελαγχολία είναι συναίσθημα που συνήθως προκαλειται απο κάποιο αληθινά δυσάρεστο γεγονός στην ζωή μας.

Η μελαγχολία είναι ένα συναίσθημα που μεταβάλεται σύντομα με ένα ευχάριστο γεγονός σε αντίθεση με την κατάθλιψη που δεν μεταβάλεται σε σύντομο διάστημα.

Η κατάθλιψη είναι κάτι που χρειάζεται διάγνωση ιατρική. Το συναίσθημα δεν μεταβάλεται και η μελαγχολία της κατάθληψης συνήθως δεν προέρχεται απο πραγματικά δυσάρεστο γεγονός.

Οταν το άτομο βρίσκεται σε κατάθλιψη, σε αντίθεση με την μελαγχολία, έχει αυτοκτονικές σκέψεις. Αποκτά απώλεια ενδιαφέροντος για πράγματα που πριν του προκαλούσαν χαρά οπως για παράδειγμα ένα χόμπι και σιγα σιγα κλείνεται στον εαυτό του.

Το άτομο με κατάθλιψη αρχίζει να έχει κόπωση, υπνηλία και στρες.

Η κατάθλιψη όπως είπαμε πρέπει να διαγνωστει και πολλές φορές αν είναι σε έξαρση, το άτομο για να επανέλθει ίσως χρειαστεί φαρμακευτική αγωγη για αυτό και πρέπει να πειστεί να πάει σε κάποιον ψυχίατρο.

Η μελαγχολία είναι απλώς ένα συναίσθημα το οποίο υποχωρεί ενώ η κατάθλιψη είναι κλινική ασθένεια, πολυ σοβαρή και το άτομο το οποίο διαγιγνώσκεται με κατάθλιψη χρειάζεται ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, καθως και να δεχθεί την συνεργασία με τον γιατρό του.

Ο πόνος και η ανικανότητα που βιώνει ένα καταθλιπτικό άτομο είναι ακατανόητοι απο έναν φυσιολογικά υγιή άνθρωπο. Το άτομο νιώθει αδιέξοδο, ότι κανείς δεν τον καταλαβαίνει και συνεπώς χρειάζεται βοήθεια.

Σε αντίθεση η μελαγχολία είναι ένα συναίσθημα που όλοι βιώνουμε και όλοι μπορούμε να το κατανοήσουμε.

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59