Πως είναι να ξεκινάς με το Real Estate το 2021; Τα πρώτα δικά μου βήματα.

Written by on 16/05/2021

image_print

Story time 📘

Όντας άτομο που ψάχνει διαρκώς ευκαιρίες ατομικής εξέλιξης, αποφάσισα 1,5 μήνα πριν να ψάξω εκτενέστερα τι ζειπαί με το Real Estate στην Ελλάδα, πως εφαρμόζεται και πως θα μπορούσα εγώ να ακολουθήσω μια επαγγελματική πορεία στον εν λόγω τομέα.

Υπάρχουν πολλές εταιρίες και πολλά ιδιωτικά μεσιτικά γραφεία, οπότε αποφάσισα να στείλω βιογραφικά στις ναυαρχίδες του κλάδου. Η RE/MAX ήταν η Νο1 επιλογή μου καθώς αποτελεί μια εταιρία παγκοσμίου βεληνεκούς στην οποία θα γούσταρα να είμαι μέλος. Όλα αυτά μη ξέροντας τι με περιμένει και το πως έχει θεσμοποιηθεί το Real Estate στην χώρα μας.

Το πρώτο Touch

Εν τέλη ένα γραφείο της RE/MAX με κάλεσε και πραγματοποιήσαμε 3 ραντεβού από τα οποία κατάλαβα τον τρόπο που ελίσσεται η εταιρία στην αγορά όσον αφορά τους συνεργάτες. Μέλημα της εταιρίας είναι να επεκτείνει τον κύκλο της, ανοίγοντας όσο το δυνατόν περισσότερα καταστήματα Franchise. Κάτι το οποίο πίστευα γίνεται μόνο στην εστίαση🙄.

Στην ουσία μαζεύουν όσο το δυνατόν περισσότερους συνεργάτες έτσι ώστε να ανέβει ο αριθμός των αναθέσεων, δηλαδή η αγοροπωλησία ακινήτων, για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος, μιας και οι συνεργάτες πληρώνονται ποσοστιαία επί των πωλήσεων στις περισσότερες περιπτώσεις, ή με σταθερή προμήθεια. Ποσοστό το οποίο μέχρι ένα σημείο χωρίζεται μεταξύ του μεσολαβητή(μεσίτη) και την εταιρίας την οποία συνεργάζεται (RE/MAX). Παιχνίδι αριθμών δηλαδή. Περισσότεροι συνεργάτες = περισσότερα ακίνητα = περισσότερη προμήθεια για την εκάστοτε εταιρία.

New Deal Real Estate Group Zoom Meeting

Μετά το πρώτο μου ραντεβού με τον συνεργάτη της RE/MAX, επικοινώνησε μαζί μου μια νεοσύστατη εταιρία η οποία αποτελείται από πρώην συνεργάτες της Αμερικάνικης εταιρίας. Το όνομα αυτής New Deal. Εν τέλη συνέχισα με την εν λόγω εταιρία όπου βρίσκομαι στο στάδιο της εκπαίδευσης.

Τι έχω αντιληφθεί έως τώρα για το Real Estate;

Μέχρι στιγμής αυτό που έχω αφουγκραστεί σχετικά με την εφαρμογή του Real Estate στην Ελλάδα, είναι πως επρόκειτο για ένα σπόρ το οποίο βασίζεται πρώτα στις δημόσιες σχέσεις και μετέπειτα στην ικανότητα της πώλησης.

Όταν μιλάμε για πωλήσεις αγαπητοί, δεν αναφερόμαστε στην ικανότητα κάποιου να είναι επικοινωνιακός ή να είναι καλός στο “μπλα μπλα”. Πραγματικά, ακούγοντας τα παραπάνω αναφορικά με τις πωλήσεις, αντιλαμβάνομαι την ελάχιστη γνώση αλλά και την καχυποψία που υπάρχει απέναντι στους πωλητές.  Και σίγουρα σε αυτό φταίμε σαν λαός διότι με την εξής νοοτροπία πορευόμαστε επί χρόνια. Αναζητάμε το τι μας βολεύει να ακούσουμε από το να απαιτούμε τον επαγγελματισμό.

Η έρευνα αγοράς, η κατανόηση του προϊόντος και η υγιής προώθησή του αποτελούν πράξεις για την θεμελίωση ενός επαγγελματία σε οποιονδήποτε χώρο. Πόσο μάλλον στις πωλήσεις όπου καλούμαστε να καλύψουμε τις ανάγκες άλλων. Και για αυτόν τον λόγο υπάρχει δυσπιστία απέναντι στους μεσίτες διότι πολλοί εξ αυτών λειτουργούν με ελάχιστο επαγγελματισμό μα με μεγάλη έμφαση στην εικόνα, την δήθεν ευγενική συμπεριφορά και το λέγειν τους. 

What’s next?

Το Real Estate στην Ελλάδα είναι ένας κλάδος δεκτικός στην εξέλιξη μιας και η έξαρση της πανδημίας, εν τέλη, αύξησε την ζήτηση στα ακίνητα. Παρόλα αυτά αντιλαμβάνομαι την έλλειψη του επαγγελματισμού, από τη μεριά των υπάρχων μεσιτών και προσωπικά αυτό με συμφέρει.

Για όποιον ενδιαφέρεται για την εν λόγω καριέρα θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

Χρειάζεται χρόνο και υπομονή για να δει κανείς σταθερό εισόδημα. Αυτό σημαίνει πως ενδεχομένως να χρειάζεται μια παράλληλη δουλειά τουλάχιστον στην αρχή.

Αν πιστεύεις πως δεν θα είσαι μόνος σε αυτό αναθεώρησε. Το σπόρ είναι ατομικό.

-Αν θεωρείς πως η πολυλογία σου θα σε κάνει πετυχημένο και κατάλληλο για την δουλειά, αναθεώρησε x2.

Το μόνο σίγουρο είναι πως εάν κάποιος εφαρμόσει σωστά όλες τις διαδικασίες του Real Estate, είμαι σίγουρος πως τον περιμένει μια πετυχημένη εξέλιξη στον κλάδο. Σκληρή δουλειά και υπομονή κυρίως με τους ανθρώπους που θα χρειαστεί κανείς να συναναστραφεί στον χώρο.

Till next time suckerzzzz 🐜

Real Estate
😎

Alex

image_print
Tagged as

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59