Πρακτικές συμβουλές για γονείς και κηδεμόνες

Written by on 22/09/2022

image_print

Είναι η δεύτερη εβδομάδα που τα σχολεία είναι ανοιχτά αλλά ακόμη αργείτε στο σχολείο; Κοιμάστε αργά; Υπάρχει άγχος με τα μαθήματα; Το παιδί σας δεν μπορεί να διαβάσει μόνο του και σας χρειάζεται συνεχώς δίπλα του;

Αν απάντησες τουλάχιστον σε 1 από αυτά ΝΑΙ, το άρθρο αυτό είναι για σένα!

Να ξεκαθαρίσουμε πως τα σχολικά χρόνια δεν είναι μόνο οι ώρες του σχολείου, είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.

Ακολουθούν οι 8 πιο σημαντικές συμβουλές που μπορούν να επηρεάσουν την παρουσία του παιδιού και την εξέλιξή του μέσα στο σχολείο. Είναι σημαντικό αρχικά να προσαρμοστεί ο γονιός, για να μπορέσει και το παιδί.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Φροντίστε να είστε πάντα στην ώρα σας! Βάλτε το ξυπνητήρι σας νωρίτερα, φάτε ένα καλό πρωινό και ελάτε στο σχολείο πριν χτυπήσει το κουδούνι.
  2. Ύπνος από νωρίς! Ένα παιδί πρέπει να κοιμάται το αργότερο ως τις 9.30 το βράδυ. Ο ύπνος συμβάλλει στο να ξεκουραστούν και να είναι παραγωγικοί για την επόμενη μέρα.
  3. Εμπιστοσύνη! Δείξε την απαραίτητη εμπιστοσύνη στο παιδί σου -ακόμη και αν αντιμετωπίζει δυσκολία προσαρμογής- και μην βρίσκεσαι συνεχώς έξω από το σχολείο για να ελέγχεις τις κινήσεις του. Καλύτερα να επικοινωνήσεις με τον δάσκαλο γι’ αυτό…
  4. Μην του κάνεις τα μαθήματα! Όσα δύσκολα και να είναι, όσο και να γκρινιάζει μην πάρεις το τετράδιο/βιβλίο του για να του λύσεις την άσκηση. Βοήθησε τον με κάποιο παράδειγμα ή κανόνα και άφησε τον εκπαιδευτικό να δει που δυσκολεύεται το παιδί.
  5. Προσοχή στη διατροφή του! Φρόντισε στο σχολείο να έχει πάντα μαζί του φαγητό και να είναι υγιεινό.
  6. Ενημέρωσε άμεσα το σχολείο! Ό,τι μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητα του παιδιού (πχ. θάνατος, ατύχημα, χωρισμός, αρρώστια) είναι καλό να είναι ενήμεροι στο σχολείο για να βοηθήσουν κατάλληλα και το παιδί.
  7. Άκου τον εκπαιδευτικό! Προσπάθησε να έχεις μια συχνή επικοινωνία με τον/την δάσκαλο/-α του τμήματος και να δίνεις βάση σε αυτά που σου λέει ακόμη και αν σου φαίνονται παράλογα ή άδικα.
  8. Μην μετράς του βαθμούς! Επιβράβευσε την προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα.

Αναστασία Κακλαμάνου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

 Current show