Που πάμε ?!

Written by on 03/03/2022

image_print

Ήθελα να γράψω για την Ελβετία που πήγα, για την ζωή γενικά, αλλά με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία, δεν μπορώ να μείνω σιωπηλή… 

Δεν θα ξεκινήσω την ανάλυση ποιος φταίει και ποιος όχι. Προφανώς και οι δυο πλευρές φταίνε. Ωστόσο, δεν φταίει ο λαός που δεν έχει σπίτι. Τα παιδιά που κλαίνε. Φαντάζεστε μια νύχτα να ξυπνήσετε εσείς από βομβαρδισμό… μια μέρα να μείνετε χωρίς τίποτα, εκεί που νομίσατε ότι τα έχετε όλα… Κρίμα πως χάνεται η ανθρωπότητα. 

Όχι. Δεν θα μιλήσω για αυτό. Θα ξεκινήσω να λέω όμως, πόσο «άχρηστοι» έχουμε γίνει όλοι. Έχουμε ¨Εξελιχθεί¨ τόσο πολύ που διαβάζοντας τα νέα ετοιμάζεσαι  να «φουντάρεις». 

Παθολογικές συμπεριφορές, εγκληματικότητα, αδιαφορία, απάθεια και εγωισμός.

Αυτό θα είναι το motto του 21ου αιώνα. 

Σε τι οικογένειες μεγαλώσατε? Σε τι περιβάλλον ζείτε και γίνατε όλοι έτσι όπως είστε?

Αντί να διαβάσετε ‘κανα βιβλίο πηγαίνετε και καταστρέφετε τις μέλισσες. Έχετε μάθει ποτέ ότι χωρίς μέλισσες θα καταστραφεί το οικοσύστημα μας ?! Το θέμα είναι ότι δεν σας φταίει κανείς που είστε έτσι. 

Αντί να δείτε τον εαυτό σας κατηγορείτε τους άλλους. 

Αντί να πάτε να λύσετε τα ψυχολογικά σας, δίνετε εσείς συμβουλές… Τον εαυτό σας δεν μπορείτε να συμβουλέψετε, μη προσπαθείτε άδικα να συμβουλέψετε άλλους. 

Δεν έχετε μάθει ότι κάθε πράξη σε αυτή τη ζωή έχει ευθύνη και συνέπεια. Πως να το ξέρετε αφού και αυτοί γύρω σας δεν το ξέρουν. Η μεγαλύτερη εξέλιξη στον κόσμο γίνεται μέσα μας, με τον εαυτό μας. Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι να βρεις ποιος είσαι και να δώσεις αγάπη στον κόσμο. Πως γίνατε όλοι έτσι ? Δεν αναρωτιέστε ποτέ εάν είστε καλά? 

Δεν μπορεί στον 21ο αιώνα τον ψυχολόγο να τον έχουμε ακόμα για μάγος. Πηγαίνετε να λύσετε τα θέματα σας πριν είναι αργά !

Πως γίνεται οι αρχαίοι Έλληνες να μπορούσαν να δουν τον κόσμο και να σκεφτούν για τη φύση, τον άνθρωπο, και εσείς να μην μπορείτε?!  Η επιστήμη δεν εξελίσσεται, η επιστήμη σας προσφέρει έτοιμα παράγωγα, τα οποία σας κάνει ακόμα πιο χαζούς. Η εξέλιξη είναι μέσα μας.

Η ιατρική την μπερδεύουν για κύκλος του supernatural, προσπαθώντας να θεραπεύσει τελειωμένα περιστατικά και φρικτούς ιούς . “Foolish the doctor who despises the knowledge acquired by the ancients” – Ιπποκράτης. Έχετε παρατηρήσει ότι οι παππούδες σας είναι πιο υγειές από σας παρόλο που δεν είχαν tablet και smartphone. Δεν αναρωτιέστε γιατί !?

Θεωρείτε ότι ο κόσμος αυτή τη στιγμή εξελίσσεται?  Θεωρείτε ότι είναι όλα καλά?

Ξυπνήστε ή τουλάχιστον μην προκαλείτε και άλλες ζημίες.  Βρείτε τα με τον εαυτό σας, με τη φύση, με το γύρω σας. Δείτε τι γίνεται… Δείτε που πάμε…

Alexandrina Nikova

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59