Ποιος είμαι….

Written by on 17/02/2021

image_print

Τρέχουμε όλη μέρα γύρο από έννοιες που στο τέλος της μάχης μπορεί να αποδειχτεί ότι δεν ήταν καν για εμάς. Τρέχουμε να αποκτήσουμε πράγματα επειδή τα έχει ο γείτονας, και ας μην τα χρειαζόμαστε. Βάζουμε προτεραιότητα θέλω και απαιτήσεις των άλλων, γιατί θέλουμε να τους έχουμε ικανοποιημένους όλους με την ελπίδα ότι κάπου θα νιώσουμε και εμείς καλά, μόνο επειδή δώσαμε. Δεν είπε κανείς όμως ότι παίρνεις από εκεί που δίνεις, δίνεις όμως επειδή έτσι νιώθεις και όχι επειδή περιμένεις αντάλλαγμα.   

Την μισή ζωή στην καλύτερη την χάνουμε στην άγνοια, στην απόκτηση εμπειρίας, σε καταστάσεις που πολλές φορές δεν βγάζουν νόημα, τουλάχιστον όχι εκείνη την στιγμή. Παίρνουμε βιαστικές αποφάσεις, και ακόμη χειρότερα πολλές φορές ανοίγουμε το στόμα μας και πετάμε βατράχια και όποιον πάρει ο χάρος. Όπως ξέρουμε όμως τα λάθη είναι για εμάς τους ανθρώπους με την προϋπόθεση ότι παίρνουμε το μάθημα μας, και κάθε λάθος μπορούμε να πούμε ότι μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο μας.

Τι γίνεται στην περίπτωση που έχει περάσει η μισή μας ζωή και ακόμη να καταλάβουμε τι είμαστε, ποιοι είμαστε, τι ζητάμε και που πάμε; Τι γίνεται όταν τελικά ανακαλύψουμε ότι δεν ξέρουμε ποιο είναι το νόημα της δικής μας ύπαρξης. Μέχρι τα τωρινά χρόνια είχε καθιερωθεί μια γραμμή ζωής, και ακολουθούσαν όλοι αυτήν την ροή χωρίς πολλά γιατί. Πλέον όμως πολλοί άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι γιατί δεν τους ικανοποιεί αυτή η ροή πραγμάτων, και κυρίως γιατί δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν ώστε να βρουν τον εαυτό τους.

Η ωρίμαση είναι το πιο δύσκολο μονοπάτι στην ζωή, ακόμη πιο δύσκολη και από την επιβίωση. Η ανακάλυψη της ίδιας μας της ψυχής είναι σαν να ψάχνεις μια καρφίτσα μέσα στα άχυρα. Η κοινωνία είναι τα άχυρα και η καρφίτσα η ψυχή μας. Με τον τρελό ρυθμό της κοινωνίας και τις εναλλασσόμενες απαιτήσεις της, είναι σχεδόν δικαιολογημένο στο να χάνεις τα αυγά και τα πασχάλια που και που, αδικαιολόγητο όμως στα τόσα χρόνια ζωής να μην μπορείς να βρεις τον σκοπό σου.

Όλοι μας είμαστε προορισμένοι να προσφέρουμε κάτι, ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους, και έπειτα σε οποιονδήποτε μας έχει ανάγκη με οποιονδήποτε τρόπο, αφού φυσικά είναι στις δυνατότητες μας. Ανακαλύπτοντας όμως τις δικές μας δυνατότητες, τότε και η δική μας ζωή θα γίνει πιο ευχάριστη αλλά ταυτόχρονα και οι προσφορά μας στον συνάνθρωπο θα έχει μεγαλύτερη σημασία και αξία στην ανύψωση της δικής μας ψυχής. Μόνο όταν γνωρίζουμε ποιοι είμαστε μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και οτιδήποτε φτιάχνουμε στο πέρασμα μας θα έχει γερές βάσεις και αποτέλεσμα. Αλλιώς κάθε βήμα που νομίζουμε ότι κάναμε μπροστά στην πραγματικότητα θα είναι δύο βήματα πίσω, και θα βρισκόμαστε διαρκώς αντιμέτωποι με μια σταθερότητα σε μια κινούμενη άμμο.  Το να ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας, είναι η δύναμη μας για το αύριο, μιας και το αύριο είναι τόσο αβέβαιο, αλλά εμάς δεν θα μας φοβίζει γιατί θα ξέρουμε ποιοι είμαστε.

Ιωάννα Γκαβριλίου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

 Current show