Ποιες είναι οι λανθασμένες σκέψεις μας για τους άλλους

Written by on 19/05/2020

image_print

1. Εξ’ ιδίων κρίνουμε τα αλλότρια

Χωρίς να το καταλαβαίνουμε κρίνουμε τους άλλους με βάση το πως σκεφτόμαστε και πράττουμε εμείς και ασυναίσθητα περιμένουμε οι άλλοι να σκέφτονται να δρουν και να αντιδρούν όπως εμείς. Μέγα λάθος.

Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και διαφορετικός από εμάς. Πώς γίνεται να είναι διαφορετικός και να μην πράττει διαφορετικά. Αν μπορούσαμε αυτό το λάθος να σταματήσουμε να το κάνουμε δεν θα απογοητευόμασταν τόσο πολύ από τον περίγυρό μας.

2. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι με καλή ψυχή στις μέρες μας.

Λάθος. Αν είσαι εσύ καλός άνθρωπος ή κάποιος που ξέρεις, τότε δεν γίνεται να μην υπάρχουν κι άλλοι. Σίγουρα η πλειοψηφία σήμερα είναι άνθρωποι αχάριστοι, εγωιστές και δεν ξέρουν τι σημαίνει καλοσύνη αλλά αν δεν υπήρχαν και πολλοί καλοί άνθρωποι ο πλανήτης θα είχε ήδη καταστραφεί.

3. Δεν είσαι ο μόνος/η  με ανασφάλειες

Όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως έχουμε ανασφάλειες. Ο καθένας έχει και διαφορετικές αλλά όλοι έχουμε και κανένας δεν είναι όσο cool και ακομπλεξάριστος φαίνεται.

4. ‘Οτι όλοι οι άλλοι έχουν κανονικές οικογένειες χωρίς προβλήματα

Η κάθε οικογένεια έχει και έναν δικό της Γολγοθά. Δεν είστε οι μόνοι που έχουν προβλήματα στις οικογένειές τους.Κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα και δεν υπάρχει η τέλεια οικογένεια

5. Έχουμε παράλογες προσδοκίες

Αυτό που λέμε τέλειος άντρας  ή τέλεια γυναίκα δεν υπάρχει. Όλοι ψάχνουμε το τέλειο και έχουμε πολλές απαιτήσεις και αυστηρά κριτήρια για τον άνθρωπο που θα επιλέξουμε για σύντροφο. Όλοι έχουν ελαττώματα και προτερήματα.Εάν δεν εστιάζεις στα προτερήματα των ανθρώπων πάντα θα καταλήγεις μόνος/η

    Αυτές είναι μόνο μερικές από τις άπειρες λανθασμένες εντυπώσεις που έχουμε για τους άλλους που αν τις αναγνωρίζαμε θα διευκολύναμε την ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους γύρω μας.

Ερμιόνη Ταυλαρίδου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59Current show

Group Therapy

16:00 17:59