Παιδική λογοτεχνία: «Ένα σπιτάκι για τη Σάλλυ»

Written by on 16/03/2022

image_print

Ένα βιβλίο το οποίο αναφέρεται σε ένα επίκαιρο θέμα, το προσφυγικό φαινόμενο, είναι το βιβλίο «Ένα σπιτάκι για τη Σάλλυ» της συγγραφέας Γιώτα Βάσση έκδοση του 2018. Ενήλικες και παιδιά αναγκάστηκαν με βίαιο τρόπο να αποχωρήσουν μέσα από δύσκολες συνθήκες από την πατρίδα τους και να αναζητήσουν ένα περιβάλλον πιο ασφαλές για να φτιάξουν ξανά τις ζωές τους, να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς και την οικογένεια τους.

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στο προσφυγικό φαινόμενο και εστιάζει στην προσφυγική εμπειρία και στη δύναμη της ζωής και της φιλίας. Δεν επιχειρεί να μεταδώσει γνώσεις για τους διαφορετικούς πληθυσμούς που μπορεί να προέρχονται τα παιδιά πρόσφυγες αλλά δίνει έμφαση στους λόγους και στις συνθήκες μετακίνησης και διαμονής των προσφύγων.

Η ιστορία της Σάλλυ που αναγκάζεται να αφήσει την πατρίδα της και να αναζητήσει έναν άλλον τόπο είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να μιλήσεις σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας για ένα τόσο ευαίσθητο και λεπτό ζήτημα. Με βασικό άξονα τη δύναμη της ζωής και της φιλίας αλλά και της συνύπαρξης, τα παιδιά με την ανάγνωση αυτού του βιβλίου είναι σε θέση κατανοήσουν το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Επίσης, είναι κατάλληλα γραμμένο και εικονογραφημένο για γονείς και παιδιά. Με πρωτοβουλία των Γιατρών του Κόσμου έχει μεταφραστεί στα αραβικά για να μπορέσουν να το διαβάσουν και τα παιδιά πρόσφυγες που ζουν πλέον στην Ελλάδα σε δομές φιλοξενίας από τις εκδόσεις Παρισιάνου και παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Λασκαρίδη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Συγγραφέας: Γιώτα Βάσση
Εκδόσεις: Παρισιάνου Α.Ε
Ηλικία: 3 – 6 ετών
Σελίδες: 52


image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59Current show

Group Therapy

16:00 17:59