Όλοι θεωρούν πως το να μένεις στο σπίτι και να μεγαλώνεις τα παιδιά σου χωρίς να κάνεις κάποια εξωτερική δουλειά, είναι εύκολο, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια αρκετά μοναχική και ψυχικά φορτισμένη εμπειρία.

Για να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις σωστά χρειάζεσαι ηρεμία και στήριξη από το περιβάλλον σου, κυρίως από τον σύζυγό σου, ο οποίος με τη σειρά του έχει τις δικές του απαιτητικές ευθύνες μέσα και έξω από το σπίτι.

Η καθοριστική συμβολή του μπαμπά

Η Shanon Whitmore, η οποία δεν εργάζεται και μένει στο σπίτι με τα παιδιά, αναγνωρίζει πως η συμβολή του συζύγου της στην ανατροφή της οικογένειάς τους, αλλά και στο σπιτικό τους είναι καθοριστική.

Όπως γράφει στο ευχαριστήριο κείμενό της προς τον άντρα της «Πίσω από κάθε μαμά που μένει στο σπίτι βρίσκεται ένας σκληρά εργαζόμενος μπαμπάς».

«Έπειτα από κάποια ηλικία η μητέρα μου άφησε τη δουλειά της και έμεινε στο σπίτι για να είναι δίπλα σε εμένα και την αδερφή μου. Ήξερα ότι ήμουν πολύ τυχερή που την είχα κοντά μου, αλλά δεν νομίζω να το εκτιμούσα όσο έπρεπε εκείνη τη στιγμή.

Όπως δεν εκτιμούσα και τις θυσίες που έκανε ο μπαμπάς μου, για να καταφέρει η μαμά μου να μένει στο σπίτι.

Κατάλαβα πόσο σημαντικά ήταν όλα όταν απέκτησα τα δικά μου παιδιά και επέλεξα να μείνω στο σπίτι για να τα μεγαλώσω. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι ο άνδρας μου θυσιάζει πολλά περισσότερα από όσα εγώ καταλάβαινα…

Το «ευχαριστώ» στους μπαμπάδες

Έτσι, ως ευχαριστώ για την ημέρα του Πατέρα, θέλησα να μιλήσω για τους μπαμπάδες που δουλεύουν σκληρά, ώστε οι γυναίκες τους να μπορούν να μείνουν στο σπίτι.

Ευχαριστώ για τις αμέτρητες ώρες εργασίας, ώστε να μπορούμε να μείνουμε σπίτι χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούμε για την παροχή πρόσθετου εισοδήματος.

Διαβάστε ακόμη:  Σπίτι που έχει παιδιά που φωνάζουν, είναι υγιές σπίτι

Ευχαριστώ για το πάθος που δείχνετε στη δουλειά σας και την αφοσίωσή σας σε αυτή. Με αυτόν τον τρόπο δίνετε στα παιδιά μας να καταλάβουν ότι είναι σημαντικό να βρουν μία εργασία που θα τους αρέσει.

Ευχαριστώ για όλα τα οικογενειακά δείπνα που παρά την κούρασή σας παρευρεθήκατε, διδάσκοντας στα παιδιά μας τη σημασία του να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο.

Ευχαριστώ ακόμα και για τις δραστηριότητες, τους αγώνες, τα κονσέρτα που δεν καταφέρατε να είστε παρόντες, αφού εξασφαλίζατε ότι θα είχαμε στέγη πάνω από τα κεφάλια μας.

Ευχαριστώ για την μία εβδομάδα άδεια το καλοκαίρι που μας δίνει τη δυνατότητα να περάσουμε χρόνο όλοι μαζί απερίσπαστοι.

Ευχαριστώ που είστε πάντα εκεί για τα παιδιά μας. Είστε ο νούμερο ένα θαυμαστής τους.

Ευχαριστώ που προσπαθείτε να αλλάξετε το πρόγραμμα της δουλειάς για να καταφέρετε να είστε στον τελικό αγώνα των παιδιών, τον πιο σημαντικό για εκείνα.

Ευχαριστώ που προσφέρεστε να μείνετε για λίγο με τα παιδιά, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ένα μπάνιο χωρίς διακοπή ή να πάμε για έναν περίπατο με τις φίλες μας.

Ευχαριστώ για κάθε θυσία σας για να παρέχετε στα παιδιά μας την παιδική ηλικία που θεωρούμε ότι τους αξίζει.

Ευχαριστώ για τα παραδείγματα αγάπης, αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς που δίνετε στα παιδιά μας.

Γενικά, είναι δύσκολο να εκφράσεις την ευγνωμοσύνη σου για αυτά και άλλα τόσα. Είστε πραγματικά ήρωες. Σε όλους τους μπαμπάδες που δουλεύουν ασταμάτητα για να δώσουν τα πάντα στην οικογένειά τους:

Σας βλέπουμε, σας ευχαριστούμε, σας αγαπάμε!»

Πηγή