Πάρε τον χρόνο σου…

Written by on 27/01/2021

image_print

Η περίοδος που βιώνουμε είναι εντελώς πρωτόγνωρη και πολλές φόρες ξεθάβουμε από μέσα μας συναισθήματα που  τα είχαμε  καλά  κρυμμένα. Η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει άρδην και ο εγκλεισμός ,ίσως να έβγαλε σε πολλούς από εμάς την χειρότερη εκδοχή του εαυτού μας. Το παρόν άρθρο αποτελεί μια φωναχτή σκέψη-συμβουλή που δίνω σε όλους που νιώθουμε ότι  η διάθεσή μας έχει πέσει απότομα. Πάρτε τον χρόνο σας.

               Πόσες  ώρες έχουμε περάσει μπροστά από τον υπολογιστή μας; ;ή αντίστοιχα μέσα στο δωμάτιο μας διαβάζοντας; Σίγουρα αρκετό, ώστε να μην έχουμε όρεξη ούτε από το ένα δωμάτιο στο άλλο να πάμε. Ως φυσικό επακόλουθο αυτής της άρνησης του εαυτού μας να κάνει το οτιδήποτε είναι η ψυχολογική πτώση και ενίοτε  οι  υπερβολικές εξάψεις  που μας φέρνουν σε αρκετά δύσκολη θέση. ‘Ένα κλασσικό παράδειγμα είναι οι αμέτρητοι καυγάδες που έχουμε δώσει με τους γονείς  μας, τους φίλους μας.

              Η λύση στο πρόβλημα είναι να δώσουμε λίγο  χρόνο στον εαυτό μας να ηρεμήσει και να επανατοποθετήσει τις προτεραιότητες  που ο καθένας μας έχει. Αυτός ο χρόνος μπορεί να μεταφραστεί με πολλούς και ποικίλους τρόπους. Για παράδειγμα, κλείστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφιερώστε λίγο χρόνο για εσάς  βρίσκοντας μία δραστηριότητα  που θα σας εκτονώνει. Μετά από ένα διάστημα , η συζήτηση με τους γονείς  θα  μπορούσε να γίνει πιο εποικοδομητική και για τις δύο μεριές, όπως και αντίστοιχα με τους φίλους σου. Ακόμα αν δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου θα δεις και  αλλαγή στην συμπεριφορά σου, εννοώντας  ότι θα είναι πιο εύκολο να παραδεχτείς λάθη που έχεις κάνει ή αντιδράσεις  που έφεραν σε δύσκολη θέση φίλους και συγγενείς. Ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος  σύμμαχος, καθώς σου δίνει την δυνατότητα της σκέψης, χωρίς να κάποιος να σε πιέζει.

               Κλείνοντας ,  τα νεύρα είναι φυσιολογικά, μέχρι ένα σημείο . Η απόσταση από ένα πρόβλημα δεν συνεπάγεται ότι θα το λύσεις οπωσδήποτε ,σημαίνει όμως ότι θα μπορέσεις με καθαρό μυαλό να δεις όλες τις πλευρές του  και τότε σίγουρα θα είναι πιο εύκολο και να το  αντιμετωπίσεις. Συνεπώς, την επόμενη φορά   που δεν θα νιώσεις  καλά   πάρε τον χρόνο σου και σκέψου θετικά.

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

 Current show