Ο χρόνος κυλά και στην πανδημία

Written by on 01/12/2020

image_print

Το τελευταίο διάστημα όλη μας η προσοχή έχει αφιερωθεί στον ιό που έχει κατά’κλείσει’ τις ζωές μας. Δικαίως θα μπορούσε να πει κανείς μιας και επηρεαζόμαστε σημαντικά από την εξέλιξη και πορεία του. Ωστόσο η ζωή συνεχίζεται και ενώ εμείς βομβαρδιζόμαστε από ειδήσεις σχετικές με την επικαιρότητα και την αποκλειστικότητα του ιού πολλά είναι αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και μπορεί να μην έχουμε ακούσει κάτι για αυτά τα ενδιαφέροντα θέματα.

Ο λόγος για τον πολυαγαπημένο δορυφόρο μας , την Σελήνη, για τον οποίο η Nasa δημοσίευσε κάποια πολύ ενδιαφέροντα νέα. Στις 21 Οκτωβρίου του 2020 ανακοίνωσαν πως το λεγόμενο “SOFIA” της Nasa , το οποίο είναι ένα τροποποιημένο Boeing 747SP με ενσωματωμένα κατάλληλα μηχανήματα παρατήρησης και βρίσκεται σε τροχιά 13716 μέτρων πάνω από την γη, είχε επιφέρει κάποια πολύ ενδιαφέρον στοιχεία. Στις 26 Οκτωβρίου του 2020 η Nasa συνέχισε με σχετική δημοσίευση σύμφωνα με την οποία έγινε παρατήρηση νερού στην μεριά της Σελήνης που δέχεται το φως του ήλιου. Κάτι πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον, διότι αυτό σημαίνει πως το νερό βρίσκεται στην Σελήνη και σε υγρή μορφή και όχι μόνο σε στερεά όπως γνωρίζαμε πρώτα.

Δεν είναι ακόμη γνωστός ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε το ποσό του νερού που ανιχνεύθηκε και ποιοι μπορεί να είναι οι παράγοντες που οδηγούν στην δημιουργία αυτού. Ωστόσο το νερό αποτελεί μία σημαντική βάση και πηγή για την ζωή, τουλάχιστον έτσι όπως την γνωρίζουμε εμείς…

Η αναλογία του νερού που μπόρεσε να εντοπίσει το SOFIA είναι 100 φορές λιγότερο του νερού που υπάρχει στην έρημο Σαχάρα. Αρχικά ακούγεται πολύ μικρή ποσότητα αλλά όταν αποκαλυφθούν τα δεδομένα δημιουργίας αυτού και των αναγκαίων συνθηκών ίσως λυθούν πολλές απορίες και οι επιστήμονες θα μπορούσαν να έρθουν σε ένα ‘breakthrough’ στην έρευνα τους αλλά και να αλλάξουν σημαντικά τις ζωές μας.

Φυσικά αυτό το ‘νέο’ είναι ένα από τα πολλά που συμβαίνουν στον κόσμο μας και εμείς μπορεί να μην γνωρίζουμε… Αυτό που θα μπορούσα να καταλάβω εγώ είναι πως ακόμα και μέσα από όλο αυτό το χάος εμείς ως άνθρωποι συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε και αυτό μου δίνει ελπίδα.

ΠΗΓΗ

Μπούτης Ηλίας

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59