Ο συνταξιούχος δάσκαλος που με μια κινούμενη βιβλιοθήκη ενθαρρύνει τους νέους να διαβάζουν

Written by on 13/06/2020

image_print

Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, συνταξιούχος δάσκαλος, έχει μετατρέψει την μηχανή του  σε κινητή βιβλιοθήκη και για τα τελευταία 15 χρόνια περιοδεύει όλη την περιοχή του για να διαδώσει την αγάπη για τα βιβλία και την ανάγνωση.

Το όνομά του είναι Antonio La Cava και φθάνει ακόμα και στα μικρότερα και πιο απομακρυσμένα μέρη με τα βιβλία του. Όταν τα παιδιά τον βλέπουν τρέχουν γρήγορα προς την κατεύθυνσή του και συγκεντρώνονται γύρω από τον Αντόνιο ευτυχισμένα και γεμάτα περιέργεια.

Ο δάσκαλος ανοίγει τα παράθυρα απο την κινητή βιβλιοθήκη, που είναι γεμάτα βιβλία, τα παιδιά διαβάζουν και ξεφυλλίζουν τις σελίδες που είναι γεμάτες παραμύθια, περιπετειώδεις ιστορίες, παραμύθια απομακρυσμένων χωρών.

Τα μεγαλύτερα, αυτά που ήδη γνωρίζουν πώς να διαβάσουν, μπορούν να επιλέξουν ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη και να το πάρουν στο σπίτι τους.  Η μηχανή του συνταξιούχου Antonio θα τα συλλέξει τον επόμενο μήνα, μέχρι τότε θα μπορούν να τα διαβάσουν με την ησυχία τους.

Οι νεώτεροι ζητούν πληροφορίες, εξηγήσεις και ο καλός δάσκαλος  είναι πάντα ευτυχής να τους διαβάσει κάτι, να τους φέρει πιο κοντά στην αγάπη της ανάγνωσης και της γνώσης.

Αλλά η κινητή βιβλιοθήκη δεν είναι αφιερωμένη μόνο στα παιδιά. Ο δάσκαλος συλλέγει επίσης παλιά κείμενα δημοτικού σχολείου για να τα δώσει στους ηλικιωμένους.

Πολλοί από αυτούς σταμάτησαν στα πρώτα  χρόνια απο το δημοτικό σχολείο, αφού στην εποχή τους, μόλις λίγες οικογένειες είχαν την πολυτέλεια να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Χάρη στην κινητή βιβλιοθήκη του Maestro Antonio, όχι μόνο ξαναζούν τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας τους, αλλά μαθαίνουν κάτι καινούργιο.

«Ποτέ  δεν είναι αργά για να μάθεις» είναι η άποψη αυτού του ευαίσθητου και γενναιόδωρου ανθρώπου και σε εκείνους που τον ρωτούν εάν μετά από τόσα χρόνια καριέρας και 15 χρόνια πέρασε ταξιδεύοντας πάνω και κάτω με την κινητή βιβλιοθήκη του, δεν αισθάνεται τουλάχιστον λίγο κουρασμένος, με ένα χαμόγελο απαντά:

«Όποιος είναι κύριος παραμένει ένας πλοίαρχος για πάντα.»

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

So Simply Unique

00:00 02:00

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

So Simply Unique

00:00 02:00