Ο καλύτερος φίλος

Written by on 26/08/2020

Εδώ και αρκετά χρόνια το κατοικίδιο είναι ένα κομμάτι της ζωής αρκετών ανθρώπων. Η απόφαση απόκτησης αυτού είναι μία δύσκολη απόφαση, ειδικά για τις μεγαλύτερες ηλικίες. Χρειάζεται προσοχή και φροντίδα και ενώ πολλές φορές οι νεότερες ηλικίες θέλουν την συντροφιά που μπορεί να τους παρέχει αυτός ο νέος φίλος, ίσως να μην είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του.

Ωστόσο πάνω από 6 στους 10 Έλληνες είναι ιδιοκτήτες κάποιου κατοικίδιου. Που σημαίνει πως πέρα από όλες τις δυσκολίες που φαίνεται πως υπάρχουν η συντροφιά και η αγάπη που προσφέρει το εκάστοτε κατοικίδιο είναι αρκετή ώστε όλα τα υπόλοιπα να φαίνονται ασήμαντα. Στην περίοδο της κρίσης ,πολλοί ήταν αυτοί που έβαλαν στην άκρη το οικονομικό θέμα και επέλεξαν την συντροφιά ενός ζώου, είτε αυτό είναι γάτα, είτε σκύλος ,είτε κάτι άλλο.

Κορονοϊός-Κίνα: 'Μη δίνετε φιλιά στα κατοικίδιά' - Κόσμος | News 24/7

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αγάπης που προσφέρουν τα αξιαγάπητα ζωάκια είναι η συμπεριφορά των γονέων που το έφηβο ή και ενήλικο παιδί τους ήθελε κάποιο κατοικίδιο ενώ αυτοί δεν μπορούσαν να ακούσουν ούτε την ιδέα. Λίγες ώρες όμως με αυτό το αξιαγάπητο πλάσμα, όποιο και αν είναι αυτό, λίγες ώρες συντροφιάς και ίσως παιχνιδιού είναι πάντα αρκετές για να αλλάξουν την γνώμη τους 180 μοίρες.

Είναι όμορφο να υπάρχει ένα μικρό ζωάκι στο σπίτι, να γυρίζεις και να υπάρχει κάποιος να σε περιμένει. Να το ταΐζεις και ίσως να πρέπει να το πηγαίνεις κάποια βόλτα που μπορεί να μην θέλεις καθόλου, κάτι που τελικά κάνει και σε εσένα καλό. Τα κατοικίδια προσφέρουν πολύ αγάπη και είναι ένας φίλος ξεχωριστός για τον καθένα. Πολλές φορές μοιάζουν και με ένα παιδί αλλά ίσως να έπρεπε να βάλουμε κάποια όρια για τους λίγο πιο υπερβολικούς με αυτό το θέμα.

Νέοι κανονισμοί για τα κατοικίδια: Τι πρέπει να ξέρουν οι ...

Γενικά τα οικόσιτα ζώα είναι κάτι το οποίο πολλές φορές βοηθάει και εμάς αλλά και τα ίδια, μειώνοντας τα αδέσποτα ζώα που μπορεί να συναντήσουμε έξω. Είναι πολύ όμορφο να γνωρίζουμε πως στη χώρα μας υπάρχει τέτοια πρόοδος με το συγκεκριμένο θέμα και ποιος ξέρει μπορεί οι όμορφοι χνουδωτοί φίλοι μας να μας κάνουν ακόμα καλύτερους ανθρώπους.

Πηγή

Μπούτης Ηλίας


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist