Ο Έλληνας Jack Sparrow στο CityVibes.gr (vid)

Written by on 08/08/2022

image_print

Το όνομά του είναι Παναγιώτης Καλίφης. Μας έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, και αγαπάει το τραγούδι και την υποκριτική. Είναι πολύ γνωστός και ως Έλληνας Jack Sparrow, καθώς φέρνει πολλές ομοιότητες στο ρόλο που υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Jonnhy Depp. Αυτό τον καιρό τον συναντάμε καθημερινά στο πειρατικό καράβι Arabella που σαλπάρει από τον Θερμαϊκό, και περιμένει αρκετούς επισκέπτες που θα απολαύσουν μαζί του τις πολύ όμορφες βόλτες. Η Ραφαέλα Κατηκαρίδου συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Καλίφη, και του υπέβαλλε μερικές από τις ερωτήσεις της.

Ο Παναγιώτης Καλίφης μέσα από το φακό της Κικής Κυρμανίδου

Στην ερώτηση για το πως ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι, ο Παναγιώτης ανέφερε ότι η πρώτη του ασχολία με το τραγούδι ήταν όταν συμμετείχε σε διάφορα καραόκε, ενώ έμαθε να παίζει και κάποια όργανα στη συνέχεια. Σε μια συζήτηση που είχε με παρέα στα ΤΕΦΑΑ τη περίοδο που σπούδαζε, έμαθε σε κάποια φάση ότι υπάρχει οντισιόν σ’ ένα καλλιτεχνικό τμήμα του ΙΕΚ. Kαι αφού τον δέχτηκαν από την οντισιόν, άρχισε να ασχολείται πιο ενεργά με το τραγούδι.

Στην αντίστοιχη ερώτηση, αυτή τη φορά για την υποκριτική, ανέφερε ότι ο ίδιος είναι αυτοδίδακτος πάνω σ’ αυτό το κομμάτι. Του λέγανε πάντοτε ότι είναι πολύ εκφραστική μούρη, κι ότι πρέπει να γίνει ηθοποιός. Μάλιστα είχε παρακολουθήσει και κάποια μαθήματα υποκριτικής στο τμήμα του ΙΕΚ που μπήκε μέσω της οντισιόν.

Ο Παναγιώτης Καλίφης μέσα από το φακό της Κικής Κυρμανίδου

Για την ανταπόκριση του κόσμου όταν το συναντάει στο καράβι, οι αντιδράσεις που λαμβάνει είναι εντυπωσιακές, ενώ του λένε και την περίφημη φράση «Συγχαρητήρια για τη δίκη». Η πρώτη του επαφή μ’ αυτόν τον χαρακτήρα, ήταν στα καρναβάλια της Ξάνθης πριν από κάποια χρόνια όπου και φόρεσε τη στολή του, και μάλιστα βγήκε φωτογραφίες. Τον περασμένο Φεβρουάριο παρουσιάστηκε μια αγγελία μέσω Instagram για ένα πειρατικό πλοίο που ψάχνει τον πειρατή του, και ο ίδιος ανταποκρίθηκε άμεσα, στέλνοντας τις φωτογραφίες που βγήκε από το καρναβάλι μαζί με το τηλέφωνο επικοινωνίας. Κι από τότε μέχρι σήμερα, τον συναντάμε στο καράβι Arabella. Στο κομμάτι της εμφάνισής του, το επιμελείται ο ίδιος, ενώ βάλανε το χεράκι τους ο κολλητός του και η ράφτρα η Σεμίνα.

Για το αν σκέφτεται να πάει κάποια στιγμή στο εξωτερικό για να κάνει καριέρα, ο Παναγιώτης ανέφερε ότι δεν το έχει στα άμεσα πλάνα του, καθώς θέλει να χτίσει αρχικά το δικό του community εδώ στην Ελλάδα. Ωστόσο αν ερχόταν κάποια στιγμή να φύγει για εξωτερικό, θα κατευθυνόταν προς Αμερική.

Περισσότερα πράγματα από τη συνέντευξη, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο:

Το CityVibes.gr ευχαριστεί θερμά τόσο τη Ραφαέλα Κατηκαρίδου όσο και τον Παναγιώτη Καλίφη για την υπέροχη συνέντευξη που χάρισαν εδώ!!!

Guest: Παναγιώτης Καλίφης
Επιμέλεια συνέντευξης/αρχική λήψη βίντεο: Ραφαέλα Κατηκαρίδου
Επιμέλεια κειμένου/επεξεργασία βίντεο: Χριστόφορος Χατζόπουλος

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current showCurrent show