Ομελέτα σε πήλινο
Written by CityVibes on 07/06/2020
Υλικά (για 4 μερίδες) |
1 κ.σ. βούτυρο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1/3 φλ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια 230 γρ. μανιτάρια διαφόρων ειδών 2 κ.σ. θυμάρι 6 μεγάλα αυγά 3/4 φλ. γάλα 1/2 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. πιπέρι 1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα |
Εκτέλεση |
Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε τα κρεμμύδια. Σοτάρετε για 3 λεπτά. Ρίξτε μέσα και τα μανιτάρια και λίγο αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά σας για περίπου 5 λεπτά. Ρίξτε και το θυμάρι. Σε ένα μικρό μπολ σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα μαζί με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Χωρίστε το μείγμα του αυγού αλλά και των μανιταριών στα πήλινα. Πασπαλίστε από πάνω με το τριμμένο τυρί. Βάλτε τα μπολάκια στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Φάτε την ομελέτα σας ζεστή. |